...

Van een rondreis door Afrika naar een hippe zaak in hartje Deventer

In 2015 is Beryl samen met haar gezin gaan rondreizen door het prachtige Afrika. Ze hebben op heel veel plekken Fish and Chips gegeten. Bij het ene tentje nog lekkerder dan bij het andere tentje. Daar in Afrika is het idee ontstaan om een eigen zaak te beginnen met Fish and Chips. Ze had het idee om haar nieuwe zaak in een vernieuwend jasje te steken.

Dus niet de Fish and Chips zoals we die allemaal kennen. Beryl heeft altijd gezegd dat vegetarisch en vegan eten de toekomst zal worden. Hieruit is het idee ontstaan om Beryl’s Fish, Chips & Veggies op te zetten. Een restaurant waarbij comfort food een geheel nieuwe
betekenis krijgt.

Om inspiratie op te doen is ze naar Engeland afgereisd om daar bij de top 5 fish and chips restaurants te eten. Hier heeft ze haar eigen draai aan gegeven door vegetarisch en vegan gerechten te gaan ontwikkelen. Het is een hele mooie uitdaging om mensen het eten te laten proeven bij Beryl’s Fish, Chips & Veggies en als feedback te krijgen dat het net zoals vis smaakt.

Beryl's Fish, Chips & VeggiesBeryl's Fish, Chips & Veggies

Dichtbij de Wellekade en het stadhuis

De locatie van Beryl’s Fish, Chips & Veggies is echt perfect. Midden in het centrum van Deventer hebben ze een prachtig karakteristiek pand gekocht. Wanneer je in Deventer aan de overkant van de Ijssel parkeert en met het pontje naar de overkant vaart is het nog geen 200 meter lopen naar Beryl’s Fish, Chips & Veggies. Bij aankomst aan de overkant van de Ijssel staat er ook een grote bakfiets met het logo van het restaurant erop zodat het meteen
opvalt. Slim bedacht!

Beryl's Fish, Chips & VeggiesBeryl's Fish, Chips & Veggies

Hip & Trendy

De mensen die bij Beryl’s Fish, Chips & Veggies komen eten, eten komen afhalen of het laten bezorgen zijn heel divers. Van jonge mensen die in de stad wonen tot aan toeristen, maar ook ouderen. De mensen die echt uit Deventer komen zijn veel meer vis en vlees liefhebbers. Een mooie uitdaging om ook deze mensen kennis te laten maken met het vegetarische en vegan aanbod van Beryl’s Fish, Chips & Veggies.

Wanneer je in het restaurant komt wordt je meteen vrolijk van het interieur. In Engeland waren er veel restaurants met graffiti dus dit moest natuurlijk ook in Deventer gaan komen. Er is een een groot graffiti kunstwerk op de muur geschilderd waarbij de stijl en de visie van Beryl’s Fish, Chips & Veggies goed naar voren komt. De hippe en felle kleuren van het kunstwerk vallen direct op bij binnenkomst.

Creatieve creaties uit de keuken

Alle gerechten op de kaart zijn zelf bedacht, behalve de burgers niet. Een aantal gerechtenvallen meteen op. Zo staat er bijvoorbeeld Banana Blossom op de kaart. Dit is echt het paradepaardje van het restaurant. Het is de bloem van de bananenplant. Door het zeewier krijgt het een ziltige smaak. Het heeft geen vis smaak maar wel de structuur en uitstraling daarvan. De avocado burger ziet er heerlijk uit en smaakt ook fantastisch. Zacht en romig van binnen en knapperig van buiten. Er zit een klein pitje in waardoor de burger nog meer karakter krijgt. Het broodje past goed bij de burger door de sesamzaadjes bovenop, maar het broodje mocht naar mijn mening iets verser. De porties zijn bij dit gerecht verder wel heel goed verdeeld. De frisse salade heeft een mooie samenhang met een zuurtje erin.

Daardoor krijg je echt het Fish & Chips gevoel. Het sausje en de huisgemaakte chutney maken het in z’n geheel af. En als laatste gerecht hebben we de Vegan Calamarez rings geprobeerd. Het heeft een hele mooie structuur van binnen en het is knapperig van buiten. Het is gemaakt van aardappel, soja en zeewier. De smaak en geur van vis bevat het niet, maar het lijkt echt alsof je garnalen eet. De combinatie met de frisse saus is perfect gekozen.

Beryl's Fish, Chips & VeggiesBeryl's Fish, Chips & Veggies

Conclusie

Na het eten van een paar gerechten krijg je niet het gevoel dat je fast food of comfort food hebt gegeten. Het hele vette wat je normaal bij een vis hebt, is hier absoluut niet aanwezig. De gerechten zijn met veel aandacht bedacht en klaar gemaakt. Beryl en haar team zorgen ervoor dat de gasten van Beryl’s Fish, Chips & Veggies niets te kort komen. Bij het bedenken van nieuwe gerechten worden er zelfs vaste gasten ingeschakeld om gerechten uit te proberen. Met de feedback gaan ze aan de slag om zo het beste recept te ontwikkelen. Kwaliteit staat voorop!
Mocht je in de buurt zijn van Deventer, ga dan zeker hier langs om het eten te proeven. Het is een vernieuwend concept en ik hoop dat ze op meerdere plekken Beryl’s Fish, Chips & Veggies restaurants openen zodat er nog meer mensen de mogelijkheid krijgen om deze heerlijke gerechten te eten.

Beryl's Fish, Chips & Veggies

Beryl’s Fish, Chips & Veggies, Grote Kerkhof 32, 7411 KV Deventer