ZOETE-AARDAPPEL- EN AUBERGINETOAST MET AVOCADOSPREAD & HARRISA

uit het nieuwe kookboek ‘Be More Vegan‘, van Niki Webster.

Dit is hét boek voor beginnende (jonge) vegans! Vegan is geen trend, maar een nieuwe manier van eten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gevarieerd eten en zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Be more vegan legt alles uit over veganisme en hoe je zo gezond en leuk mogelijk plantaardig leeft. Minstens zo belangrijk zijn de 50 heerlijke recepten. Van ontbijtrepen met banaan en zomerfruit tot mini-flatbreadpizza’s en van quesadilla’s met zoete aardappel, champignon en mais tot karamel-chocopuddinkjes; once you go vegan, you never go back!

Een geweldige snack! De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings. Mijn persoonlijke favorieten: avocadospread, romige hummus en rokerige kikkererwten.

© Niki Webster

Vegan Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Be More Vegan

 

 

BEREIDING

Tot 30 mins bereidingstijd, voor circa 10 stuks.

ZO MAAK JE DE TOAST
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Snijd de aubergine in de lengte in circa vier plakken; snijd de zoete aardappel in de lengte in circa zes plakken. Bestrijk ze met olijfolie.
3. Leg de plakken op een bakplaat en bestrooi ze met zout.
4. Bak ze 15 minuten in de oven, keer de plakken om en laat nog eens 15 minuten bakken. Check of ze vanbinnen zacht zijn, haal ze uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
ZO MAAK JE DE KIKKERERWTEN
Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar.
ZO MAAK JE DE AVOCADOSPREAD
Prak de avocado fi jn in een kom en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
ZO MAAK JE HET KLAAR
Beleg de aubergine- en zoete-aardappeltoast met de avocadospread, hummus, harissakikkererwten, granaat appel pitjes en rucola.

Kook ook

Happi Keti Koti met vegan Telo en jackfruit
Telo met pulled jackfruit

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor circa 10 stuks
Koop vooral biologisch!

  • Voor de toast
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote zoete aardappel
  • olijfolie voor het bestrijken
  • snufje zout
  • Voor de kikkererwten
  • 1 blik kikkererwten,
  • uitgelekt
  • 1 el rozenharissa of 1 tl
  • harissapasta
  • 1 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • flinke snuf zout
  • Voor de avocadospread
  • 1 rijpe avocado
  • sap van ¼ citroen
  • zout en peper
  • Voor de hummus
  • zie blz. 95, of volg een eigen recept of koop hem kant-en-klaar
  • Toppings
  • 3 el granaatappelpitjes
  • handvol rucola