ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS

Recept met een kleurrijke variant op de klassieke Maza hoemoes; Hoemoes Rode Biet!

Een kleurrijke variant op de klassieke MAZA hoemoes; Hoemoes Rode Biet. Kleurrijk roze en lichtzoet staat deze hoemoes vrolijk tussen je mezzes op tafel. Dit product heeft het vegan V-Label. Met het V-Label keurmerk zie je in één oogopslag in de supermarkt of het product vegetarisch of veganistisch is.

Hoemoes Rode Biet is lekker smeuïg en heeft een wat aardse smaak van de bietjes. Heerlijk bij je mezze, op je (pita-)broodje of als dip met komkommer of andere verse groente!

 

 

BEREIDING

1. Doe warm water uit de kraan in een kom en voeg hier de gist aan toe. Let op! Het water mag niet koken. Zet de kom 10 minuten weg op het aanrecht.

2. Zeef ondertussen de bloem boven een de ruime kom en voeg hier het zout en de kristalsuiker aan toe. Roer het geheel door elkaar.

3. Maak een kuiltje in het midden en voeg hier de olijfolie en vervolgens beetje bij beetje het water met de gist aan toe terwijl je kneedt totdat er een samenhangend deeg ontstaan is. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het geheel 60 minuten rijzen op een warme plek in huis.

4. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken en rol hier deegballetjes van. Verdeel de deegballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat de deegballetjes nog 30 minuten rijzen.

5. Snijd de courgette in de breedte in dunne plakken en halveer de cherrytomaatjes.

6. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegballetjes één voor één zo dun mogelijk uit met behulp van een deegroller en leg ze daarna terug op de bakplaat. Bak de pitabroodjes 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

7. Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en bak hierin de courgette totdat deze gaar is. Haal de courgette uit de pan en bak de falafel totdat deze goudbruin en knapperig is geworden.

8. Laat de pitabroodjes afkoelen, snijd deze in en bestrijk met Maza Hoemoes Rode Biet en beleg met Maza falafel, gegrilde courgette, cherrytomaatjes en rucola.

Kook ook


Sabiche met gegrilde aubergine, gekookte ei en spicy mango hoemoes

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Koop vooral biologisch!

  • Ingrediënten
  • voor de pitabroodjes
  • 500 g bloem 300 ml lauwwarm water
  • 7 g gedroogde gist 1 el olijfolie
  • 1 tl kristalsuiker ½ tl zout
  • voor de toppings
  • 250 g Maza falafel
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 200 g Maza Hoemoes Rode Biet
  • 40 g rucola
  • 1 courgette
  • bloem om het werkblad te bestuiven