VEGGIE FRITTATA

uit het nieuwe kookboek ‘Easy Vegan all-day breakfast‘, van Sanne van Rooij

Begin de dag goed, begin ’m groen! Ga voor minimaal 1x per week plantaardig met Living the Green Life en ontdek de heerlijke nieuwe all-day breakfast recepten van Easy Vegan. 

Een fritatta is in een handomdraai te maken: perfect als je niet al te veel zin hebt om iets te bereiden, maar wel weer een beetje meer energie wilt krijgen. Je kunt er trouwens allerlei groenterestjes van de week doorheen doen- op die manier maak je meteen je koelkast wat leger.

Foto: © Living the Green Life

Veggie frittata

BEREIDING

BEREIDINGSTIJD 10 MINUTEN • OVENTIJD 20 MINUTEN • GLUTENVRIJ • SOJAVRIJ

Voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en rasp de courgette met een grove rasp. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui en courgette 5 minuten.Meng de tofu met de edelgistvlokken, olijven en het kikkererwtenmeel in de keukenmachine tot een dik beslag. Schep het beslag over de ui en courgette en bak de frittata 20 minuten boven in de oven.

Garneer vervolgens met verse basilicum.

Kook ook


Toast met kokosspread

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen
Koop vooral biologisch!

  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 150 g tofu
  • 2 el edelgistvlokken
  • 20 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • Topping:
  • 1 handjevol verse basilicum
  • rasp
  • ovenbestendige koekenpan
  • keukenmachine