VEGAN VAN-ALLE-MARKTEN-THUIS BOTER

Recept uit ‘50 X Vegan Zuivel‘ door Marleen Visser.

Of je nou 100% vegan bent of gewoon iets vaker plantaardig probeert te eten, het vinden van goede én lekkere zuivelvervangers kan lastig zijn. Maar daar komt nu verandering in. Marleen Visser leert je hoe je alle soorten vegan zuivel makkelijk zelf thuis kunt maken. Denk aan plantaardige drankjes, maar ook aan heerlijke cashewkaasjes, plantaardige chocolademousse of een vegan meringue. Dat is pas smullen geblazen!

Je kunt dit recept ook maken met avocado-olie. De boter zal dan iets groener van kleur zijn. Wist je dat je deze boter heel goed kunt gebruiken voor koekjes, cakes en botercrème?

© Marleen Visser

 

Berijdingstijd: 10 min. Voor circa 250 gram. 1-2 weken houdbaar.

BEREIDINGSWIJZE

1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
Schraap de wand van de machine tussendoor schoon en breng eventueel op smaak met
extra zout.

2. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede koelkastdoos en zet minstens 3 uur in
de koelkast of 1 uur in de vriezer om op te stijven.

Kook ook

Vegan worstenbroodje
Vegan Worstenbroodjes

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor circa 250 gram. 1-2 weken houdbaar.

Koop vooral biologisch!

  • 150 g kokosolie, gesmolten en op kamertemperatuur
  • 35 ml amandelmylk of andere plantaardige melk, op kamertemperatuur
  • 75 g neutrale olie, zoals biologische koudgeperste koolzaadolie
  • 1 tl edelgistvlokken
  • ½ tl appelciderazijn
  • snufje gemalen kurkuma
  • ¼ tl gemalen zeezout, of meer naar smaak
  • Verder nodig
  • keukenmachine of blender
  • bakpapier
  • koelkastdoos met een inhoud van 500 ml (ca. 11 x 15 cm