RUSSISCHE STROGANOFF

Recept uit het boek Vegan Familie‘ door Maik en Jessica Süter. Dit is de winnende titel van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!

De Foodfoto is gemaakt door Foodfotograaf Mariëlle Lubbers.

Het boek ‘Vegan Familie’ is voor iedereen die plantaardig(er) wil leven en op zoek is naar makkelijke, lekkere en inspirerende recepten die geschikt zijn voor de hele familie.

Misschien ben je al veganist of vegetariër en besef je dat we iets aan onze consumptie van dierlijke voeding moeten veranderen. Maar je zit ook met vragen, zoals:

  • Is vegan wel veilig voor baby’s en kinderen?
  • Hoe zet ik maaltijden op tafel waar de hele familie van kan genieten?
  • Moet ik persé alle dierlijke voeding opgeven als ik besluit met vegan te beginnen?
  • Hoe ga ik om met ‘lastige’ gezinsleden die niets van vegan moeten weten?
  • Wat voor gerechten kan ik in vredesnaam maken voor verjaardagen, barbecues of feestdagen zoals kerst?

In dit boek vind je de antwoorden en de juiste recepten!

Vegan Russische Stroganoff

BEREIDING

Bereidingstijd: 25 mins.

Voor 4 personen

  1. Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 5 minuten.
  2. Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 10 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree, mosterd, wodka, specerijen en groentebouillon toe en meng goed. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
  4. Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de stroganoff met de peterselie.

Heerlijk met geroosterde aardappelen en een frisse salade.

Kook ook

Vegan Plaatpannenkoek

Vegan Plaatpannenkoek

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 paprika’s, in repen
  • 300 gram gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Mespuntje cayennepeper
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • 20 gram verse peterselie, fijngesneden