RUSSISCHE STROGANOFF

Recept uit het boek Vegan Familie‘ door Maik en Jessica Süter. Dit is de winnende titel van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!

Deze wereldwijde klassieker is nu geschikt voor vegetariërs en veganisten. Let op: er gaat wel alcohol in, dus kijk uit aan wie je deze plantaardige Stroganoff serveert.

Vegan stroganoff

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 paprika’s, in repen
  • 300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 3 el wodka
  • 2 el paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • 20 g verse peterselie, fijngesneden

BEREIDING

Klaar in 25 mins

  • Verhit een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 5 minuten.
  • Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak nog 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, mosterd, wodka, specerijen en groentebouillon toe en meng goed. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten stoven.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed. Stoof nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stroganoff met de peterselie.

Heerlijk met geroosterde aardappelen en een frisse salade.

 

 

Foto: foodfotograaf Mariëlle Lubbers.

 

Kook ook

Vegan Plaatpannenkoek

Vegan Plaatpannenkoek

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 paprika’s, in repen
  • 300 g gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 3 el wodka
  • 2 el paprikapoeder
  • mespuntje cayennepeper
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml plantaardige kookroom
  • 20 g verse peterselie, fijngesneden