VEGAN RECEPT VOOR KAAS VAN CASHEW

Recept uit ‘Verrukkelijk vegan’ door Pauline Bossdorf. 

Deze room‘kaas’ is een heerlijk plantaardig alternatief waarvoor je slechts weinig ingrediënten nodig hebt! Het hoofdbestanddeel zijn cashewnoten. Als je ze een tijdje weekt in water en krachtig pureert, ontstaat er een heel romig mengsel.

Wat ik bij dit recept extra leuk vind –behalve het opeten– is het versieren: je kan hierbij heel creatief te werk gaan en je uitleven – echt een blikvanger op een feestbuffet ~ Pauline

vegan recept voor cashewkaas, kaas van cashew

INGREDIËNTEN

Voor ca. 200 gram

  • 200 g cashewnoten

  • 1 el citroensap

  • klein teentje knoflook

  • tl zout

  • tl versgemalen

  • zwarte peper

Kaas van cashewnoten – Zo maak je het

Klaar in: 15 min. Inweek-tijd: 4 uur tot hele nacht

  • Giet de geweekte cashews af, was ze en doe ze in een krachtige keukenmachine.
  • Voeg de overige ingrediënten plus 1-3 eetlepels water
    (afhankelijk van hoe romig de kaas moet zijn) toe en pureer stevig.
  • Bewaar de cashewkaas in een luchtdichte verpakking,
    voor max. 1 week goed in de koelkast.

Tips

Maak van de kaas een blokje & bewaar in een marinade van olijfolie, rozemarijn of chilipeper.
Qua smaak en structuur heb je ongeveer een feta.

Maak balletjes van de kaas en plat die beetje plat tussen je handen. Rol ze dan door fijngehakte bieslook, fijngehakte geroosterde walnoten, geraspte citroenschil, kerriepoeder, peper of iets anders.

Maak met deze cashewkaas dit recept:
Gebakken Zoete Aardappelen Met Cashewkaas

 

Kookboek ‘Verrukkelijk vegan’ 

  • In Verrukkelijk vegan laat foodblogster Pauline Bossdorf je zien hoe je heerlijke vegan maaltijden zonder al te veel moeite op tafel tovert. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige, doordeweekse recepten, fingerfood voor feestjes of het perfecte gerecht voor een etentje met vrienden – je vindt er ideeën voor elke gelegenheid. Bovendien zijn alle recepten vrij van geraffineerde suikers en tarwe.
  • Op haar razend populaire foodblog en Instagram-account inspireert de jonge Berlijnse Pauline Bossdorf dagelijks duizenden volgers met haar kookkunsten. Daarnaast is ze ook (culinair) fotografe.

 

Kook ook

Gesmoorde venkel met saffraan

INGREDIËNTEN

Voor ca. 200 gram

  • 200 g cashewnoten

  • 1 el citroensap

  • klein teentje knoflook

  • tl zout

  • tl versgemalen

  • zwarte peper