VEGAN RAMEN (Japanse noodles soep)

door Thera en Tristan (Vetjebol)

“Vorig jaar zijn we voor langere tijd op reis geweest en hebben we onder andere Japan bezocht. Daar hebben we meerdere keren een vegan variant op Japanse ramen gegeten. Omdat we sindsdien gek zijn op deze noodles soep besloten we het zelf proberen te maken. En dat is met dit recept aardig gelukt!” – Thera & Tristan 
www.vetjebol.nl

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje
  2. Snijd de kastanjechampignons in kwartjes
  3. Doe wat sesamolie in een soeppan en bak de kastanjechampignons aan op laag vuur totdat ze bruin zijn
  4. Haal ze nu uit de pan met een lepel; laat zoveel mogelijk van de sesamolie achter, zodat de bouillon meer smaak krijgt
  5. Leg ze apart
  6. Voeg aan dezelfde pan nu het water toe en breng aan de kook
  7. Pel de knoflook en schil de gember en snij beide in grove stukken, die je later weer makkelijk uit de pan kunt vissen
  8. Voeg deze toe aan de pan met kokend water. Laat minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur. Hoe langer hoe beter, want dan geven de knoflook en gember meer smaak af
  9. Vis aan het einde de gember en knoflook er uit en voeg daarna het kruidenblokje en de sojasaus toe. Goed roeren totdat beide zijn opgelost
  10. De overige ingrediënten bereiden: Snij de tofu in dunne plakken en wrijf in met wat peper en zout
  11. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de tofu aan beide kanten goudbruin
  12. Snij de broccoli in roosjes en kook of stoom deze beetgaar
  13. Snij de bosui in ringetjes, de nori-bladeren in kleine vellen en leg de taugé vast klaar
  14. Kook de vegan ramen noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water
  15. Afronden en serveren: Serveer in grote kommen en doe in iedere kom een hand ramen noodles. Giet er bouillon bij totdat de noodles onder water staan
  16. Voeg nu de toppings toe: Een klein handje taugé, een paar velletjes nori, een paar plakjes tofu, een paar eetlepels kastanjechampignons en als laatste de bosui-ringetjes.
Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

Koop zoveel mogelijk biologisch!

  • 2 ltr water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 el sojasaus
  • stukje gember (4cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • half blok tofu (250 gram)
  • 1 bio broccoli
  • paar handjes taugé
  • Ramen noodles (270 gr)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 stengel bosui
  • 2 el sesamolie (van sesamzaad, geen aroma!)
  • zonnebloemolie
  • half vel nori (zeewier)

NATAFELEN MET THERA & TRISTAN

Na een Aziatische noodles soep is het heerlijk natafelen met Thera en Tristan. Behalve lekker koken, kunnen ze ook lekker storytellen 😉 bijvoorbeeld over hun vegan-journey, hun laatste reis en hun nieuwe initiatief ‘Brands With Benefits’…. Enjoy!

MEER OVER THERA & TRISTAN

Volg Thera en Tristan op Instagram en Facebook.