"Vorig jaar zijn we voor langere tijd op reis geweest en hebben we onder andere Japan bezocht. Daar hebben we meerdere keren een vegan variant op Japanse ramen gegeten. Omdat we sindsdien gek zijn op deze noodle soep besloten we het zelf proberen te maken. En dat is met dit recept aardig gelukt!" - Thera & Tristan www.vetjebol.nl 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 liter water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Stukje gember (4cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • Half blok bio tofu (250 gram)
  • 1 bio broccoli
  • Paar handjes taugé
  • Ramen noodles (270 gram)
  • 250 gram bio kastanje champignons
  • 1 stengel bosui
  • 2 eetlepels bio sesamolie
  • Zonnebloemolie
  • Half vel nori (zeewier)
door Thera en Tristan, van Vetjebol

"Vorig jaar zijn we voor langere tijd op reis geweest en hebben we onder andere Japan bezocht. Daar hebben we meerdere keren een vegan variant op Japanse ramen gegeten. Omdat we sindsdien gek zijn op deze noodle soep besloten we het zelf proberen te maken. En dat is met dit recept aardig gelukt!" - Thera & Tristan www.vetjebol.nl 


Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

  • Maak de bouillon met het water en het kruidenbouillonblokje
  • Snijdt de kastanje champignons in kwartjes.
  • Doe wat sesamolie in een soeppan en bak de kastanje champignons aan op laag vuur totdat ze bruin zijn.
  • Haal nu de kastanje champignons met een lepel uit de pan. Laat zoveel mogelijk van de sesamolie achter, zodat de bouillon meer smaak krijgt.
  • Leg de kastanje champignons apart.
  • Voeg aan dezelfde pan nu het water toe en breng aan de kook.
  • Pel de knoflook en schil de gember en snijdt beide in grove stukken, die je later weer makkelijk uit de pan kunt vissen.
  • Voeg deze toe aan de pan met kokend water. Laat minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur. Hoe langer hoe beter, want dan geven de knoflook en gember meer smaak af.
  • Vis aan het einde de gember en knoflook er uit en voeg daarna het kruidenblokje en de sojasaus toe. Goed roeren totdat beide zijn opgelost.
  • De overige ingrediënten bereiden: Snijdt de tofu in dunne plakken en wrijf in met wat peper en zout.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de tofu aan beide kanten goudbruin.
  • Snijdt de broccoli in roosjes en kook of stoom deze beetgaar.
  • Snijdt de bosui in ringetjes, de nori-bladeren in kleine vellen en leg de taugé vast klaar.
  • Kook de vegan ramen noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water.
  • Afronden en serveren: Serveer in grote kommen en doe in iedere kom een hand ramen noodles. Giet er bouillon bij totdat de noodles onder water staan.
  • Voeg nu de toppings toe: Een klein handje taugé, een paar velletjes nori, een paar plakjes tofu, een paar eetlepels kastanje champignons en als laatste de bosui-ringetjes.

natafelen met Thera & Tristan

Na een Aziatische noodle soep is het heerlijk natafelen met Thera en Tristan. Behalve lekker koken, kunnen ze ook lekker storytellen ;) bijvoorbeeld over hun vegan-journey, hun laatste reis en hun nieuwe initiatief 'Brands With Benefits'.... Enjoy!
 

 Meer over
 Thera & Tristan

  Volg Thera en Tristan, aka Vetjebol,
op Instagram, Facebook en hun eigen website.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.