VEGAN QUESADILLA’S

door vegan triatlete Maartje van Gestel 

Caramba! Deze wholefoods plantbased versie van de Mexicaanse topper is rijk aan plantaardige eiwitten, complexe koolhydraten en goede onverzadigde vetten. En dat proef je!  De volkoren granen in combinatie met peulvruchten zorgen voor een volledig aminozuurprofiel, goed voor sporters zoals Maartje (ze loopt in december de Iron Man in Australië!). Bovendien bevat avocado onverzadigde vetten (HDL) en verlagen hiermee het slechte LDL-cholesterol.

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

Begin met het maken van de vulling: Snij de tomaat en paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn.

Spoel de kidneybonen en maïs goed af.
Fruit de knoflook en ui in een koekenpan.
Voeg de tomaat en paprika toe, samen met de paprikapoeder, komijnzaad en peper en zout naar smaak.
Bak het mengsel 5 minuten en voeg dan de kidneybonen en maïs toe. Zet de vulling even apart.
Prak een avocado fijn met een vork en meng met het sap van een halve citroen en wat peper en zout naar smaak.
Meng water met het meel en kneed goed door.
Even wegzetten en dan ondertussen de hummus maken.
Wraps uitrollen met een deegroller en dan aan beide kanten bakken in een droge koekenpan.
Besmeer een wrap aan een kant met de avocado en een andere wrap aan een kant met de hummus.
Beleg de avocadowrap met de helft van de vulling. Leg de hummuswrap hier nu bovenop met de hummus naar de vulling toe.
Bak de quesadilla’s in een droge koekenpan aan beide kanten goudbruin.
Serveer optioneel met extra avocado en wat rucola.

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

Voor de vulling:

1 grote trostomaat
2 paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram rode kidneybonen
150 gram mais
1 avocado
sap van een halve citroen
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
peper en zout
4 el pittige hummus (zelf gemaakt of kant en klaar)

Voor de hummus:

200 gram kikkererwten + 2 el aquafaba (kikkererwten-kookvocht of -blikvocht)
1 teen knoflook
1 el tahini
1 rode peper
sap van een halve citroen
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnzaad
4 el water
peper en zout

Voor de wraps:

200 gram volkoren (spelt) meel
150 ml water