VEGAN KIPKERRIE

Heerlijke vegan kipkerrie uit het nieuwe boek ‘Vaker Plantaardig door Suzanne Beekenkamp. Dit boek behaalde de top 3 genomineerde finalisten van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!

Vaker kiezen voor plantaardige gerechten is beter voor je gezondheid, onze aarde en voor het welzijn van dieren. Een win-win-winsituatie dus.

Er wordt zoveel geschreven over gezondheid en voeding. Het ene dieet belooft nog meer dan het andere. In die warboel raak je toch volledig de draad kwijt? Daarom is het goed om terug te gaan naar de basis. Gewoon gezond eten met als basis uitsluitend pure en plantaardige voeding.

Plantaardig en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. En dat wil Suzanne je met dit boek laten ervaren. Kortom: gezond eten is leuk, lekker en makkelijk!

Vegan Kipkerrie

Vaker plantaardig

 

 

 

 

 

 

 

BEREIDING

Voor 2 personen. Bereidingstijd circa 25 mins,

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook tegelijkertijd de sperziebonen in zo’n 12 minuten beetgaar.
Giet het jackfruit af in een vergiet en spoel de jackfruit af met koud water. Snijd het jackfruit in kleine stukjes en trek uit elkaar.
Verhit een klein beetje olie in een pan en fruit hierin de ui.

Voeg na een paar minuten de stukjes jackfruit, knoflook en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg de rozijnen, stukjes rode paprika en kokosmelk toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen zodat de saus goed kan inkoken.

Rooster even kort de cashewnoten in een droge koekenpan.
Serveer met rijst, sperziebonen en de cashewnoten.

 *Jackfruit is te koop in de meeste supermarkten en toko’s.

Tip:
Geen zin in jackfruit? Je kunt ook plantaardige ‘kip’stukjes gebruiken. Deze zijn gemaakt van soja.

Kook ook

Mild Asian Curry Soup

Mild Asian Curry Soup

 

Enjoy!

INGREDIËNTEN
Voor 2 personen

Koop vooral biologisch!

  • 200 gram zilvervliesrijst of een ander volkorengraan
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 blik jackfruit*, op water (uitlekgewicht 300 gram)
  • olie om in te bakken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ½ rode paprika, in stukjes gesneden
  • 200 milliliter kokosmelk
  • Topping:
  • 30 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten