VEGAN IJSLOLLY’S MET KIWI, KOKOSMELK EN LIMOEN

De dagen worden weer warmer én zonniger. Tijd dus voor verkoelende ijsjes! Deze vegan kiwi-ijslolly’s zijn een zomers feestje op een stokje. Lekker fris door de kiwi, zoet door de agavesiroop en heerlijk romig door de kokosmelk. Ice Ice Baby!

vegan ijs lolly's met kiwi, kokosmelk en limoen

INGREDIËNTEN

Voor 6 stuks

  • 6 Zespri SunGold kiwi’s, geschild
  • 2 el agavesiroop
  • 600 ml kokosmelk
  • 2 limoenen, het sap

‘Vegan Kiwi-IJslolly’s’ – Zo maak je het

Klaar in: 10 min + 6 uur invries-tijd

  • Doe vier kiwi’s, het sap van de limoenen, de kokosmelk en de agavesiroop in een blender en mix tot een glad geheel.
  • Snijd de overige twee kiwi’s in dunne plakjes.
  • Giet een klein laagje van het ijsmengsel in de ijsvormpjes en duw een kiwiplakje in elk van de vormpjes, zodat deze tegen de rand aan zit. Herhaal dit een totdat er in elk vormpje 3 plakjes zitten.
  • Verdeel hierna het overige ijsmengsel over de vormpjes totdat deze ongeveer tot anderhalve centimeter onder de rand zijn gevuld.
  • Steek de ijsstokjes in de vormpjes en zet ze minimaal zes uur in de vriezer.
    Om de ijsjes uit de vormpjes te halen kun je deze even kort onder warm water houden.

Recept en foto’s van Zespri.

Kook ook

kurkuma juice met gember elf maken

Gember Kurkuma Juice zelf maken

INGREDIËNTEN

Voor 6 stuks

  • 6 Zespri SunGold kiwi’s, geschild
  • 2 el agavesiroop
  • 600 ml kokosmelk
  • 2 limoenen, het sap