VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
door Armanda aka EvenGeenVlees
Mijn vriend die was vroeger gek op gebakken eieren, met spek en kaas. Samen met zijn moeder heeft hij talloze ei vervangers geprobeerd, maar geen van die producten kwamen echt dichtbij. Tot vandaag dus… We willen daarom de kijkers met onze smaken kennis laten maken met onze gebakken ei en eiersalade. Voor de lunch hielden mijn vriend en ik ook van kipsalade. Dat was een iets makkelijker recept om meteen goed te krijgen.
Bereiding
Bereidingstijd: 15-20 minuten
tofu-eiersalade:
- tofu uitknijpen en verbrokkelen
- mengen met hummuskala namak, zout, chilipoeder, peper, uienpoeder erdoorheen
- bieslook snijden en erdoor roeren
- Finish
kipsalade:
- grote kipstukjes kleiner snijden,
- paprika en selderij fijn snijden
- mengen met hummus, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterd, peper, zout
gebakken tofu-ei:
-
- tofu uitknijpen en licht verbrokkelen
- tomaat in plakjes snijden
- olijfolie verhitten in pan
- tofu bakken, twee vegan bacon slices in de pan,
- tomaat in de pan, allemaal gescheiden houden
- zout, peper, kala namak toevoegen
- Broodje bouwen: mayo op brood smeren, bacon, tomaat en tofu erop en nog wat kala namak erop
- (Eventueel) brood roosteren en snijden voor bij de salades
Enjoy!
INGREDIËNTEN
Voor 2 personen
- 1 x vegan Mayo original van “Follow Your Heart” (verkrijgbaar bij Veggie4U)
- 1 x Vegan Bacon Slices (verkrijgbaar bij Veggie4U )
- 2 x bio (!) tofu van de AH of die van Prolaterre (bij Odin, Ekoplaza)
- 1 x Kipstukjes van Vivera
- 3 x Hummus naturel van Maza
- 1 x Verse Bieslook
- 1 x Rode paprika
- 1 x BleekSelderij
- 1 x mosterd milde smaak
- 1 x Zwart zout, oftewel Kala Namak (verkrijgbaar bij toko)
- 1 x Peper (zwart)
- 1 x Chilipoeder
- 1 x Zout
- 1 x Uienpoeder
- 1 x Gedroogde Oregano
- 1 x Knoflookpoeder
- 1 x grof volkorenbrood gesneden
- 1 x volkoren matze crackers (of andere crackers) voor met de eiersalade en kipsalade
- tomaat