VEGAN EAST: RODE CURRY RAMEN

uit het boek ‘Vegan East’, van Milou van der Will. 

Milou laat op haar site Thegreenchopstick.com zien hoe je oosterse gerechten in een plantaardig jasje steekt. Naast het schrijven van content voor verschillende bladen, houdt ze zich bezig met foodfotografie. Met haar aantrekkelijke schrijfstijl en goede vegan recepturen weet ze vele mensen te inspireren.

“Dit is zo’n gerecht waar ik me de hele dag op kan verheugen. Mijn man niet. Hij kan niet tegen eetgeluiden en dit hoor je toch echt slurpend te eten. Goed om de dashi vast voor te bereiden, dat scheelt tijd. En hou je van flink pittig? Voeg dan wat extra currypasta toe.”

vegan east rode curry ramen recept

BEREIDING

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, zet apart tot gebruik.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Fruit de rode currypasta 3 minuten.
Voeg shiitakes en lente-ui toe. Blijf roeren.
Voeg na een paar minuten de dashi toe en daarna de vegan vissaus, het limoensap en de sojasaus.
Proef en breng eventueel op smaak met zout.
Snijd de tofu in plakken. Wentel door de maïzena.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, bak de tofu rondom bruin. Voeg op het laatst 2 theelepels sojasaus toe en haal direct uit de pan.
Verdeel de noedels over 4 diepe borden. Giet de hete bouillon erover.
Verdeel de tofu over de borden en garneer met sesamzaadjes, chilivlokken en eventueel een limoenpartje.
Serveer met extra sojasaus voor de liefhebber.

Meer over ‘Vegan East’

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 250 g (wok)noedels
  • 2 el arachideolie
  • 1 el rode currypasta
  • 100 g shiitakes, gesneden
  • 5 lente-ui, grofgesneden
  • 1,5 liter dashi, of paddenstoelenbouillon
  • 2 tl vegan vissaus, of 2 tl lichte misopasta
  • 1 à 2 el limoensap
  • 1 el sojasaus + 2 tl extra voor de tofu en om te serveren
  • zout
  • 325 g tofu (1 blok), geperst om meeste vocht te verwijderen
  • 1 el maïzena
  • 1 el sesamzaadjes ter garnering
  • 2 tl chilivlokken, ter garnering
  • 1 limoen, in partjes, ter garnering