VEGAN BIETENBALLEN MET MIERIKSWORTELDIP

door vegan bodybuilder Puru Schouten, ism. host Mark Schadenberg. 

Vegan bietenballen met mierikswortel.. Speciaal voor de LekkerVega Kerst-Kookshow toverde vegan bodybuilder Puru dit gezonde recept op de keukentafel. Ennn, goed voor de potentie mannen! 

Vegan Bietenballen – Bereiding

Bereidingstijd: 25 minuten

Meng de rode biet, het vegetarisch gehakt, de panko, agar agar-papje, 2 eetlepels dille,
en zout en peper en rol met handen kleine balletjes van het mengsel.
Om het broodkruim goed te laten plakken, haal eerst de ballen door de bloem
dan door maizena plantaardige melkmengsel en dan gelijk door de panko.

(Voor de korst: 1 diep bord met bloem. 1 diep bord met een kop plantaardige melk gemengd met 2 eetlepels maizena; 1 diep bord met paneermeel)

2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de balletjes rondom goudbruin in. Doe het deksel op de pan en laat nog ca. 10 minuten doorgaren op laag vuur.

3 Meng voor de mieriksworteldip de zure room, de mierikswortel, de limoenrasp en 3 el dille. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de bietballetjes met de mieriksworteldip. Garneer met de granaatappel en een beetje dille.

Vegan Bietenballen – VIDEO

Bekijk het korte kook-instructievideootje [bovenaanzicht, 52secs],
op ons Youtube-kanaal. 

 

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!
 

  • 200 g rauwe rode bieten geschild en fijngeraspt
  • 250 g vers vegetarisch gehakt
  • 20 g panko (Japans broodkruim)
  • bindmiddel ballen:
    een stevig mengsel van relatief weinig water en veel agar-agar
    tbv de korst > een mengsel van plantaardige melk en maizena
  • 2 el dille + een beetje verse dille
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje granaatappelpitjes

    Voor de mieriksworteldip

  • 15 ml vegan zure room
    (geweekte cashewnoten blenderen met beetje
    ongezoete plantaardige melk met citroensap)
  • 1 el mierikswortel geraspt
  • rasp van ½ limoenschil
  • 3 el verse dille fijngesneden
  • zout en peper