Unicorn Bowl

Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.

7 Unicorn Noodles

Ingrediënten

Voor 2 personen

Noodles:

  • 1 pak Mungbean (glass) Noodles
  • 1/4 rode kool

 

Satésaus:

  • 5 volle eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kokossuiker
  • halve theelepel chilipoeder
  • 1/4 cup warm water

 

Tofu:

  • 1 blok tofu
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels zoete sojasaus
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel sesamolie (optioneel)
  • 1 rode peper (optioneel)

 

Rode kool salade:

  • 1/3 stuk rode kool, dun gesneden
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1/2 theelepel chilipoeder (of meer als je er van houdt)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels kokossuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
Van The Indigo Kitchen

Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.

7 Unicorn Noodles


Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Tofu: Maak eerst de marinade door de knoflookpoeder, gemberpoeder, sojasaus, sesamzaadjes, sesamolie en rode peper te mengen, en zet het even weg. Snij de tofu in blokjes van 1,5 centimeter en bak ze in hete olie tot alle kanten bruin en knapperig zijn. Bak de tofu met de marinade in een schone pan tot de tofu bedekt is met de saus en de sesamzaadjes zijn geroosterd.
     
  2. Noodles: Plaats een kwart rode kool in een pan met water die ook groot genoeg is voor de noodles. Kook het water tot het diepblauw tot bijna paars is geworden, zet het vuur uit en laat de noodels weken in dit water. Spoel ze daarna af met koud water en ze zijn klaar voor gebruik. Tip: sprenkel wat citroen of limoen erop zodat de kleur van de noodels veranderd, voor een kleurrijk geheel.
  3. Satésaus: Meng alle ingrediënten in een kom en mix het. Voeg eventueel water of pindakaas toe, hangt af van hoe dik je de saus wilt.

  4. Rode kool salade: Snij de rode kool zo dun mogelijk. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed. Voeg sojasaus toe naar smaak en hoe langer de salade staat hoe beter hij gaat smaken. Eventueel kun je nog broccoli, avocado of kiemgroenten toevoegen.

Eten met Jason Tjon Affo 

Samen leren we Jason Tjon Affo van The Indigo Kitchen beter kennen. We praten over zijn doel om mensen te insperen een gezond, positief en gebalanceerd leven te leiden. Ook verteld hij waar hij zijn eindeloze inspiratie voor zijn food art vandaan haalt, en wat zijn plannen zijn voor de komende jaren.

Meer over Jason Tjon Affo

Hij schrijft op zijn blog The Indigo Kitchen over alles voor een gebalanceerd leven.
Op instagram is hij actief onder de naam TheIndigoKitchen en daar staat prachtige food art op. 

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.