Tiramisu

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de bodem:

  • 300 gram havermout 
  • 300 gram dadels 
  • 8 eetlepels sterke koffie 
  • 2 eetlepels ahornsiroop 
  • Drupje amandelextract 
  • Snufje vanillepoeder 

Voor de chocoladelaag: 

  • 200 gram amandelmeel 
  • 200 gram dadels 
  • 4 eetlepels cacaopoeder 
  • 8 eetlepels koffie 
  • Snufje vanillepoeder 

Voor de room: 

  • 350 gram cashewnoten 
  • 10 eetlepels ahornsiroop 
  • 4 eetlepels kokosolie 
  • 300 ml water 
  • Snufje vanillepoeder 
  • Drupje amandelextract 
Van Giulia Califano (Renmeisje)

Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia, het Renmeisje, met dit heerlijke recept. 

Tiramisu


Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Week de cashewnoten in een grote schaal met water.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender tot een stevige massa.
  3. Bekleed een grote schaal met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Druk stevig aan en zet de schaal in de koelkast.
  4. Meng alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een keukenmachine of blender tot een stevige gladde massa en zet even in een apart kommetje aan de kant.
  5. Giet het water van de cashewnoten af en vang eventueel 300 ml op om direct te gebruiken voor de room.
  6. Meng alle ingrediënten voor de room in een keukenmachine of blender tot een gladde en luchtige massa. Meng zeker een paar minuten, dan zul je zien dat de room steeds luchtiger wordt.
  7. Haal de schaal met de bodem uit de koelkast en verdeel hierover de helft van de room.
  8. Verdeel vervolgens de chocoladelaag gelijkmatig over de roomsaus. Dit vergt enig doorzettingsvermogen maar de aanhouder wint!
  9. Schenk tenslotte de andere helft van de room over je tiramisu en verdeel weer gelijkmatig.
  10. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast. (Om een optimaal resultaat te verkrijgen, maar het is ook prima al direct te eten dus het gaat wel gewoon binnen 45 minuten).

Eten met Renmeisje

Deze week koken we samen met Giulia Califano a.k.a. het Renmeisje en laten we zowel het gas als de oven uit. We gaan RAW! Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia met dit heerlijke recept. 


 
Meer weten over RenmeisjeMeer over het Renmeisje vindt je hier, haar eigen blog over hardlopen, schrijven en gezondheid. Alles wat voor Giulia het leven mooi maakt.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief