Hartige wafels met frisse romige yoghurt saus

In deze aflevering koken we samen met Nina Leus, op social media bekend als The Vegan Student, een 100% origineel Nina-recept: hartige wafels met een frisse veganistische yoghurtsaus. De wafel heeft wel wat weg van falafel. Het belangrijkste ingrediënt is kikkererwt. Tahin en sojayoghurt zorgen voor de ‘creamyness’. Tahin is Nina’s favoriete product. “Ik denk dat als er één ding is dat ik de rest van m’n leven zou moeten eten… dan is het tahin.” Deze hartige wafels stimuleren alle smaakpapillen! 

Hartige wafels met frisse romige yoghurt saus

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Kikkererwten 400 gram
  • Kikkererwten meel
  • Lijnzaad
  • Licht vloeibare tahin
  • 1 Citroen
  • Kerriepoeder
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 rode ui
  • Verse peterselie circa 20 gram
  • Gember op siroop
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Ongezoete soja yoghurt
  • Mosterd
  • Klein bakje snoeptomaatjes
  • Komkommer
  • Zakje rucola 

Benodigdheden

  • Wafelijzer
  • Keukenmachine
  • Keukenmes
Van The Vegan Student

In deze aflevering koken we samen met Nina Leus, op social media bekend als The Vegan Student, een 100% origineel Nina-recept: hartige wafels met een frisse veganistische yoghurtsaus. De wafel heeft wel wat weg van falafel. Het belangrijkste ingrediënt is kikkererwt. Tahin en sojayoghurt zorgen voor de ‘creamyness’. Tahin is Nina’s favoriete product. “Ik denk dat als er één ding is dat ik de rest van m’n leven zou moeten eten… dan is het tahin.” Deze hartige wafels stimuleren alle smaakpapillen! 

Hartige wafels met frisse romige yoghurt saus


Bereiding

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Doe de lijnzaad in de keukenmachine en maal deze kort zodat het gebroken lijnzaad is geworden.
  2. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de wafels in de keukenmachine, samen met het lijnzaad, en maal dit alles tot een dik beslag.
  3. Zet het wafelijzer aan op middelhoge stand en vet het in met een beetje olie.
  4. Wanneer het wafelijzer warm is, schep dan 4 à 5 lepels beslag in het wafelijzer. Hoeveel beslag je precies nodig hebt ligt aan het wafelijzer dat je gebruikt.
  5. Druk het wafelijzer voorzichtig dicht zodat het beslag zich langzaam verspreid. Bak de wafels vervolgens in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  6. Tijdens het bakken van de wafels heb je mooi de tijd om de saus en garnering te bereiden. Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en blend het tot een gladde saus.
  7. Snijd de snoeptomaatjes door de helft, de komkommer in kleine blokjes en de rode ui in kleine stukjes.
  8. Wanneer de wafels, de saus en de garnering klaar zijn kan het kunstwerk worden samengesteld. Doe zoveel saus en garnering op de wafel zoals jou dat lekker lijkt en geniet ervan!

Eten Met Nina Leus

Nina Leus, beter bekend als The Vegan Student, transformeerde van een animal-product addict tot een plantenetende hippie. Benieuwd wat haar missie is? In ‘Eten met’ doet ze haar verhaal. Ze vertelt hoe ze met veganisme in aanraking is gekomen en hoe ze zo gepassioneerd raakte dat ze kookvideo’s ging maken. Onze host Randy gaat met haar in gesprek over haar spirituele ontwikkeling, haar studie in Spanje en haar ervaringen in Parijs. Ja, want ook voor de lekkere, Franse vegan hotspots moet je bij Nina zijn; ze werkte er zelfs in een veganistisch restaurant!

Meer Over Nina Leus

Nina Leus a.k.a. The Vegan Student deelt haar verhaal op haar site.
Je kunt haar ook volgen op Facebook of Instagram.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.