Thaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressing

Saonah Viane maakt voor ons deze heerlijke 'kip' noodles met een limoen pinda dressing. De stuckjes zijn populair vanwege de vlezige bite en de limoen maakt het lekker fris. Ze werkt hard aan het DutchVegan Magazine zodat mensen ook offline kunnen lezen over de vegan lifestyle.

5Thaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressing

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 160 gram (1 pakje) vegan kipstuckjes 
  • 2 eetlepels sesamolie 
  • 1 á 2 limoenen 
  • 1 komkommer 
  • 2 eetlepels ketjap 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels zoete chili saus 
  • 1 eetlepel sambal 
  • 100 gram pindakaas met stukjes 
  • 200 gram sugar snaps 
  • 2 eetlepels bruine suiker 
  • 1 pakje kant en klare woknoodles conimex 
  • 250 gram taugé
  • 2 eetlepels water 
  • pinda's  
Van Saonah Viane

Saonah Viane maakt voor ons deze heerlijke 'kip' noodles met een limoen pinda dressing. De stuckjes zijn populair vanwege de vlezige bite en de limoen maakt het lekker fris. Ze werkt hard aan het DutchVegan Magazine zodat mensen ook offline kunnen lezen over de vegan lifestyle.

5Thaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressing


Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Indien nodig, snij de kipstuckjes iets fijner zodat je mooie kleine stukjes krijgt. 

2. Vervolgens maak je in een kom de marinade aan. Voor 160 gram kipstuckjes gebruik je 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels bruine suiker en 1 á 2 teentjes knoflook. Meng deze marinade met de kipstuckjes en laat minstens 15 minuten intrekken. 

3. Vervolgens zet je heet water op in 2 pannen. In 1 pan kook je de sugar snaps ongeveer 3 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn. In de andere pan gooi je de woknoodles om ze iets zachter en warmer te maken. De kipstuckjes bak of gril je in 1 eetlepel sesamolie tot ze goudbruin zijn. 

4. In de tussentijd maak je de dressing. Pak een kommetje of schaaltje en meng hierin 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels chili saus, 100 gram pindakaas, 2 á 3 eetlepels water, de rasp van een halve limoen en het sap van een hele limoen. De rasp van de andere helft gebruik je ter garnering. 

5. Als de groente klaar is, en de noodles warm zijn, giet je beide af. Vervolgens gooi je alles in 1 kom en meng je dit met de dressing. Hierna verdeel je dit over de borden en leg je er tauge, kipstuckjes en komkommer (in schijfjes of reepjes) bij. Garneer het geheel met pinda's en de rasp van de limoen.

Eten met Saonah Viane 

Saonah Viane, eenveganmeisje, maakt voor ons deze heerlijke 'kip' noodles met een limoen pinda dressing. De stuckjes zijn populair vanwege de vlezige bite en de limoen maakt het lekker fris. Ze vertelt ons graag meer over wat haar bezig houdt, zoals het Dutchvegan Magazine.
 

5 eenveganmeisje Saonah VianeMeer over Saonah Viane

Saonah Viane werkt op dit moment hard aan het Dutchvegan Magazine, om ook offline op een creatieve en educatieve wijze bewustwording te creëren. Ze is op social media actief op Instagram en bekend als eenveganmeisje.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.