SUNNY SIDES UP TOAST (VEGAN!)

uit het nieuwe kookboek FAMILY.EAT.PLANT‘, van Lisette Kreischer & Maartje Borst.

Het beleg van deze vrolijke toast lijkt verdacht veel op een spiegelei. Maar niets van dat! Het zijn perziken (of abrikozen) met een lekker cheesy sausje. Maartjes vader maakte deze toast vroeger vaak in het weekend. Lekker makkelijk, alles tegelijk in de oven. Dan zijn alle tosti’s tegelijk klaar en hoeft niemand op elkaar te wachten, zoals bij gebruik van een tosti-ijzer het geval is.

Je kunt ze een beetje puur van smaak houden door alleen de kaassaus te maken en de toast met de saus en perziken te beleggen, of je kunt er helemaal een feestje van maken door er een plakje vegan ham of soortgelijke gerookte vegan vleeswaren onder te doen.

Fotocredits: Lisette Kreischer.

 

BEREIDING

Bereidingstijd circa 10 à 15 mins
Voor 4 personen

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de sneden witbrood op een bakplaat. Doe de kaas en havermelk in een steelpannetje en verwarm tot de geraspte kaas in de melk wegsmelt. Leg indien gewenst een plakje vegan ham op elk sneetje brood. Schep de kaassaus op het brood en leg hier één perzik of twee abrikozen per broodje op. Strooi er wat tijm of oregano en versgemalen peper over. Bak de toast in de oven in ca. 10 minuten knapperig. Check na 10 minuten hoe de toast eraan toe is. Verleng indien nodig de baktijd met 5 minuten.

Kook ook


Toast met kokosspread

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor circa 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 8 sneden witbrood
  • 250 g vegan geraspte kaas
  • 200 ml ongezoete havermelk
  • evt. 8 plakjes vegan ham
  • 1 blik (415 g) halve perziken of abrikozen
  • snufje tijm of oregano
  • versgemalen peper