StreetTortilla's met Naughty Guacamole & Vegan Gehakt

"Als ik iemand zou introduceren tot de vegan keuken, dan zou ik kiezen voor dit recept. Het is snel en simpel te bereiden, en wie houdt er nou niet van tortilla's? Deze StreetTortilla's met een verse maar naughty guacamole en vegan gehakt zijn het go-to gerecht van mijn vriend en ik, we maken het wekelijks voor elkaar." - Fleur Droog aka @nourishingfoods op IG

Ingrediënten

Voor 2 personen

VOOR DE TORTILLAS 

Tip: koop zoveel mogelijk biologisch: schoner & veel meer smaak! 

  • 1 pakje vegan rulstukjes (AH)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 160 gram (1 klein blikje kidneybonen
  • 160 gram (1 klein blik) zwarte bonen
  • 1/2 blikje bier (optioneel)
  • 2-3 eetlepels taco-kruiden
  • koriander vers
  • zout & peper
  • 1 pak maistortilla's (van La Morena bijvoorbeeld)

VOOR DE GUACAMOLE

  • 2 avocado's
  • 1/2 ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 tomaat
  • 1/2 limoen of citroen
  • koriander vers
  • zout & peper

EXTRA

  • 1 blikje mais
  • koriander
  • limoen
  • tomaat

BENODIGDHEDEN

  • pan voor het gehakt
  • pan voor het opwarmen van de tortilla's
  • snijplank
  • schaaltje voor die naughty guacamole

 

Door Fleur Droog

"Als ik iemand zou introduceren tot de vegan keuken, dan zou ik kiezen voor dit recept. Het is snel en simpel te bereiden, en wie houdt er nou niet van tortilla's? Deze StreetTortilla's met een verse maar naughty guacamole en vegan gehakt zijn het go-to gerecht van mijn vriend en ik, we maken het wekelijks voor elkaar." - Fleur Droog aka @nourishingfoods op IG


Bereiding

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Doe wat olie in de pan en bak de ui aan totdat hij glazig is.
  • Bak vervolgens de knoflook en peper erbij voor een paar minuten.
  • Ondertussen snijd je de paprika in kleine stukjes en voeg je die toe.
  • Verlaag het vuur.
  • Laat dit bakken voor 2-3 minuten en voeg vervolgens het gehakt en de (afgespoelde) bonen toe.
  • Mix daarna de taco-kruiden en zout er doorheen.
  • Na 1-2 minuten voeg je het bier toe. Dit maakt het veel smeuïger.
  • Verlaag het pitje en laat het sudderen voor 10-15 minuten.
  • Op het einde kan je er voor kiezen om citroensap en extra koriander toe te voegen.
  • Ondertussen maak je de guacamole. Plet de avocado's samen met de citroensap.
  • Voeg vervolgens de gesneden ui, tomaat, rode peper, zout, peper en koriander naar smaak toe. (Lekker naughty, no?! :-D )
  • In een opgewarmde pan warm je de maistortilla's op totdat ze zacht zijn. Pas op dat ze niet aanbakken. Draai ze daarom regelmatig om en laat ze niet langer in de pan zitten dan voor 30 seconden.
  • Vul de tortilla's met gehakt en maak het af met de guacamole, gesneden tomaat, mais en koriander.
     

Heb je liever een kort videootje, bekijk dan deze 'topdown-lkookinstructie'... Buen apetito!

natafelen met Fleur

Ook een traantje weggepinkt door die rode pepers uit bovenstaand recept van Fleur? Si, we too! En we love it, hahaha... Laten we nu Natafelen Met de senorita, die vooral opviel door haar prachtige foto's van al die lekkere recepten op haar Instagram.

lekker vega natafelen met Meer over
 Fleur

  Volg Fleur op haar Instagram voor veel meer heerlijke recepten!

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.