SPAGHETTI MET AVOCADO EN CITROENRASP

uit het kookboek ‘Modern Vegetarisch‘, van Anna Jones

Bij mij thuis is het avondmaal altijd een snelle maaltijd, maar wel vol smaak en rijk aan voedingsstoffen en dit is een goed voorbeeld. Ik gebruik liefst volkorenspaghetti omdat die heel goed combineert met avocado. Volkorenspaghetti zuigt echter meer olie op dan andere soorten en daarom moet u vlak voor het opdienen nog wat extra olie toevoegen.

Ik gebruik liefst kappertjes op pekel uit kleine potjes. Ik vind gezouten kappertjes veel te zout, zelfs na het wassen. Gebruik kappertjes die u lekker vindt, maar bedenk wel dat ze allemaal behoorlijk zout zijn, dus voeg niet te veel zout toe. Ik zet vaak een gepocheerd ei op deze pasta, deels omdat het de maaltijd voedzamermaakt maar ook omdat de zongele saus de pasta bijzonder maakt. U moet het echt eens proberen.

 

BEREIDING

Bereidingstijd circa 15 mins
Voor 4 personen

Vul een grote pan met kokend water en doe er een flinke snuf zout in. Breng aan de kook en voeg als het water flink borrelt de spaghetti toe, kook hem in 8-10 minuten of volgens voorschrift op het pak volmaakt beetgaar.

Verhit een beetje olijfolie in een grote koekepan op laag vuur, doe de kappertjes en knoflook erin en bak ze rustig tot de randjes van de knoflook heel licht kleuren.

Neem de pan van het vuur en voeg de citroenrasp toe. Snipper de kruiden en doe ze in de pan. Halveer en ontpit de avocado’s, kerf het vruchtvlees met een scherp mes tot op de schil kruiselings in. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schillen, doe ze in de koekepan en roer alles door elkaar.

Schep een kop kookwater uit de pastapan, giet de pasta daarna af en doe hem met een scheut kookvocht en een royale scheut olijfolie in de koekepan. Breng opsmaak met zout, peper en citroensap. Schep de pasta op borden en eet op uw schoot.

Kook ook


VEGAN PASTA PISTOU

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 400 g gedroogde spaghetti naar keuze (ik gebruik volkorenpasta, maar rijst-, quinoa- of gewone spaghetti is ook goed)
  • olijfolie
  • 4 eetl. kappertjes op pekel, grofgehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld, in flinterdunne plakjes
  • geraspte schil van 2 citroenen zonder waslaag, en sap van 1 citroen
  • de blaadjes van een bos basilicum
  • de blaadjes van een bos bladpeterselie
  • 2 rijpe avocado’s