SCALLION NAAN MET KNOFLOOKBOTERVULLING

Recept uit ‘Vegan Comfort‘ door Milou van der Will.

Milou van der Will -bekend van o.a. de thrillers Rood licht en de Benthe Berg-reeks- debuteerde succesvol met haar eerste kookboek Vegan East in 2020. Ze laat zien hoe je (oosterse) recepten in een plantaardige jas steekt. Na Vegan East verscheen ook ‘Vegan Summer’ en nu haar nieuwste boek ‘Vegan Comfort’.

In Vegan Comfort neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken. Het boek biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin.

Opdat er nooit genoeg naanrecepten zullen zijn! Dit recept is een smeltbrood van die populaire scallion pancakes en het knoflokige préfou dat hier bij de Franse bakker op de toonbank verleidelijk ligt te zijn. Gelijk opeten, als ze nog warm zijn, want van bewaren worden ze klef.

Vegan Naan

BEREIDING 30 MINUTEN + 2 UUR RUSTTIJD – VOOR 8 KLEINE NAAN

BEREIDINGSWIJZE

Meng de bloem, baksoda, ½ theelepel zout en kristalsuiker in een kom. Voeg de sojayoghurt, olie en het water toe en kneed voorzichtig tot een zacht en soepel deeg. Het is aan de natte kant, maar voeg geen extra bloem toe. Het komt goed. Vorm een bol van het deeg, wikkel in vershoudfolie en laat 2 uur rusten.

Smelt intussen de margarine met een mespunt zout en de knoflook. Schenk in een bakje en laat staat tot gebruik. Verdeel de deegbal in 8 bollen. Druk één bol een beetje plat.
Schep er 1 theelepel van de lente-ui op en druk in het deeg. Vorm er weer een bol van en leg op een met bloem bestoven oppervlak. Herhaal voor de overige deegbollen. Houd 1 fijngesneden lente-ui apart ter garnering.

Verhit een koekenpan op hoog vuur. Zet een bakje water klaar. Rol een bol deeg uit tot een ovale plak. Kwast een heel klein beetje van de knoflookboter in het midden. Vouw dicht en druk de randen goed aan. Rol er voorzichtig weer een ovale plak van. Bevochtig de bovenkant met je vingers met wat water en leg met de vochtige
kant omlaag in de pan. Bak één minuut. Bevochtig de andere kant van de naan en draai om.

Druk de naan met kracht plat met een platte spatel. Haal uit de pan en smeer onmiddellijk aan een kant in met de knoflookboter. Wikkel in vershoudfolie en bak de rest van de naan.
Garneer met de apart gehouden lente-ui en serveer direct.

Kook ook

Limabonenhumus met tempehkruim

Limabonenhummus met tempehkruim, pastinaak en mandarijntahindressing

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Koop vooral biologisch!

  • 200 g bloem + extra om te bestuiven
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl zout
  • ½ tl kristalsuiker
  • 60 ml sojayoghurt
  • 2 el olie
  • 60 ml lauwwarm water
  • 50 g plantaardige margarine
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 5 lente-ui,
  • fijngesneden
    extra nodig:
    • deegroller
    • kwastje