SalieBeignets & Bloemkoolsoep van kop tot staart

Win een kookworkshop! Bekijk de video wat je hiervoor moet doen...

"Een zacht romige soep inclusief het blad van de bloemkool met een flinke lepel amandelpasta. Het gerecht is daardoor no waste en vol van smaak en voedingsstoffen. Ik werk graag met het hele product en laat vaak de de schil aan wortel, biet of aardappel gewoon zitten.
Vandaag maak ik ook de saliebeignets, een leuk werkje met een knapperig resultaat vol van aroma. Geschikt als voorgerecht of hartig hapje."  

- Marion Pluimes, chefkok Restaurant LOFF en initiatiefnemer De Groene Kookacademie

Ingrediënten

Voor 3 personen

Bloemkoolsoep

  • 1 bloemkool inclusief bladeren
  • 1 ui
  • 100 gr wortel
  • sesamolie
  • 2 eetl ras el hanout
  • 1½ ltr groentenbouillon
  • 3 eetl amandelpastapeper
  • zout
  • citroensap

SalieBeignets

  • 20 salieblaadjes
  • 5 eetl tomatentapenade (één theel per twee blaadjes)
  • 80-100 gr bloem (één afgestreken eetlepel per beignet)
  • 1 eetl lijnzaad
  • bakpoeder
  • koud bronwater
  • peper, zout
  • frituurolie

BENODIGDHEDEN

  • snijplank
  • mes
  • soeppan
  • pollepel
  • blender of staafmixer
  • frituurpan
  • mengkommen
  • schuimspaan
door Chefkok Marion Pluimes

Win een kookworkshop! Bekijk de video wat je hiervoor moet doen...

"Een zacht romige soep inclusief het blad van de bloemkool met een flinke lepel amandelpasta. Het gerecht is daardoor no waste en vol van smaak en voedingsstoffen. Ik werk graag met het hele product en laat vaak de de schil aan wortel, biet of aardappel gewoon zitten.
Vandaag maak ik ook de saliebeignets, een leuk werkje met een knapperig resultaat vol van aroma. Geschikt als voorgerecht of hartig hapje."  

- Marion Pluimes, chefkok Restaurant LOFF en initiatiefnemer De Groene Kookacademie


Bereiding

Bereidingstijd: 40 minuten

Soep

  • was de bloemkool en hak hem in stukken
  • schil en snipper de ui
  • was en rasp de wortel grof
  • verhit een soeppan en voeg de sesamolie toe zoveel dat de bodem bedekt is
  • bak hierin de ui en wortel lichtbruin en zacht, dit duurt even, zet het vuur niet te hoog
  • Voeg bloemkool en ras el hanout toe en bak 2 min. mee
  • voeg bouillon toe en kook met de deksel op de pan alles gaar
  • pureer de soep, voeg de amandelpasta toe en meng tot egale massa
  • voeg eventueel water of amandelpasta toe tot de juiste dikte
  • breng op smaak met peper, citroensap en zout
  • Garneer met fijngehakte amandel en peterselie-olie

SalieBeignets

  • controleer of de salieblaadjes schoon zijn
  • besmeer een blaadje met tapenade en leg een ander blaadje erop
  • de zachte kant aan de buitenkant
  • herhaal tot alle blaadjes besmeerd zijn
  • maak een beslag van bloem, water, peper en zout
  • verhit een laag olie van 2 cm
  • haal de salieblaadjes door het beslag en bak ze bruin in de olie
  • direct serveren

 

natafelen met Chefkok Marion

Marion Pluimes van Restaurant LOFF uit Breda (100% vega, 95% vegan op de kaart) deelde in onze video "Koken Met" al heel veel tips (én je kan een workshop winnen!), en ook nu heeft ze heerlijke verhalen, en... kan je zelfs een diner-voor-2 winnen! Luister de hele video af om te weten wat je hiervoor moet doen... Enjoy!

restaurant loffMeer over
 Marion

  Volg Marion op haar Instagram en website voor veel meer heerlijke recepten!

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.