SABICH MET GEGRILDE AUBERGINE, GEKOOKT EI EN SPICY MANGO HOEMOES

Recept met een kleurrijke variant op de klassieke Maza hoemoes; Hoemoes Spicy Mango!

MAZA Hoemoes spicy mango heeft het vegan V-Label. Met het V-Label keurmerk zie je in één oogopslag in de supermarkt of het product vegetarisch of veganistisch is.

Lekkere hoemoes met mango en habanero peper. Een tropische verrassing!

 

 

 

 

 

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 225 °C.

2. Snijd de aubergine in de lengte in 8 plakken, verdeel de plakken over een bord bedekt met keukenpapier of een schone theedoek en strooi er zout over. Zet de aubergine apart, snijd ondertussen de snoepkomkommers in plakjes en de peterselie fijn.

3. Maak ondertussen de rode ui in door deze samen met de appelazijn en kokend water in een kom te doen en minimaal 30 minuten te laten staan op het aanrecht.

4. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Doe de kikkererwten in een kom samen met knoflookpoeder en komijnpoeder en zout en peper naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep de kikkererwten om en verdeel ook de aubergine over de bakplaat en rooster het geheel nog 10 minuten in de oven.

5. Kook ondertussen de eieren in een pan met ruim kokend water in 6 minuten gaar. Giet af en schrik de eieren enkele minuten onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer deze net voordat je de broden gaat opmaken.

6. Bestrijk de Libanese platbroden met Maza Hoemoes Spicy Mango en verdeel hier vervolgens de gegrilde aubergine, komkommer, ingemaakte rode ui, peterselie, geroosterde kikkererwten en gekookte eieren over.

Kook ook


Zelfgemaakte pita’s met falafel, rode biet hoemoes en kleurrijke toppings

Enjoy!

INGREDIËNTEN

  • 8 snoepkomkommers
  • 4 Libanese platbroden
  • 4 eieren
  • 1 aubergine
  • 1 blikje (200 g) kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 250 g Maza Hoemoes Spicy Mango
  • 250 ml appelazijn
  • 250 ml gekookt water
  • 5 g platte peterselie
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • zout en peper