ROMANESCO, PISTACHEROOM, SUMAK EN ROZIJNEN

uit het nieuwe kookboek ‘Eat This‘ van de Blendbrothers.  

Groenten zijn spannend, toegankelijk en allesbehalve saai! In een handomdraai kun je superoriginele en smaakvolle bereidingen op tafel zetten waarvan iedereen gaat watertanden.

In hun boek ‘Eat This‘ geven de Blendbrothers hun geheime combinaties prijs waardoor je net dat tikkeltje extra smaak in een gerecht tovert.

De gerechten zijn eenvoudig te maken of om als inspiratie te gebruiken. Geen ellenlange ingrediëntenlijsten of regeltjes, gewoon 70 lekkere groentebordjes met die fingerlicking touch!

Eat This vega recepten op LekkerVega.nl 

Cover van kookboek Eat This vega recepten

 

BEREIDING

De recepten uit dit boek zijn ingedeeld in ‘quick’ (20 minuten of korter), ‘in-between’ (tussen de 20 en 35 minuten) en ‘take your time’ (35 minuten en langer). Dit recept valt onder ‘in-between’. 

Snijd de romanesco in roosjes en was ze. Kook de romanescoroosjes in water met wat zout tot ze beetgaar zijn.
Breng room aan de kook in een kookpot en voeg de pistachepasta, sumak en een snufje zout toe. Meng tot een gladde crème.
Dresseer de romanesco op een bord en giet de pistacheroomsaus over de romanesco. Verdeel de rozijnen erover samen met de Griekse basilicum.
Sumak is een fijngemalen poeder van de gelijknamige bes en wordt veelal in de Libanese keuken gebruikt. Het geeft een friszurige dimensie aan je gerecht. 

 

Kook ook


Bloemkoolrisotto

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen
Koop vooral biologisch

  • 1 romanesco
  • water
  • zout
  • 200 g room
  • 25 g pistachepasta
  • snufje sumak
  • 1 handvol rozijnen