Pasta Pistou

Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram volkoren spelt penne
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram basilicum
  • 1 avocado
  • knoflook (verse)
  • citroen
  • pijnboompitten, 50 gram
  • knoflook poeder, 1/2 -1 theelepel
  • edelgist, 1-2 eetlepels
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Keukenmachine (met een kleine inzet voor de pijnboompitten parmesan) of een blender.
  • 2 pannen
Van Rita Serano

Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.


Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Breng water aan de kook voor de pasta, kook deze volgens de instructies. Vang iets van het kookwater op bij afgieten en hou apart.
  2. Breng in een andere pan water aan de kook voor de groente, eerst de sperzieboontjes (in derden gesneden of gehalveerd), ongeveer 7 minuten koken dan de laatste 3-4 minuten de broccoli roosjes erbij. Afgieten en uit laten lekken.
  3. Maak intussen de pistou. Doe de gehakte basilicum, avocado, knoflook en sap van 1 citroen in de keukenmachine of blender.
  4. Pulse of blend totdat je een pesto substantie hebt en voeg zout toe naar smaak.
  5. Doe de pijnboompitjes, samen met de knoflookpoeder en de edelgist in de keukenmachine en maal totdat je een 'parmesan' textuur hebt.
  6. Voeg iets zout toe naar smaak. Als de pasta gekookt is doe je deze in een schaal met de groente en de pistou.
  7. Hussel door elkaar totdat alles een laagje pistou heeft. Serveer met de pijnboompitten parmesan.

Eten met Rita Serano

Rita Serano is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'. Zij was bij ons te gast en samen kookten wij een heerlijke pasta pistou. Ook gingen we met haar in gesprek. Over de switch die zij maakte van high fashion make-up artist naar instagrammer en auteur. Wat haar tot deze switch aanzette en hoe ze haar leven nu vormgeeft. Ook vertelt ze over de verschillende varianten van een vegan lifestyle, haar meest recente keuze voor ‘whole food planted based’ en over haar toekomstplannen.
 


Meer over Rita Serano

Rita Serano is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.
Ze deelt haar verhaal op haar site. 

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.