PUUR NATUURLIJK LEVEN-RECEPT: BLOEMKOOLPAPRIKASOEP

uit het kookboek Puur Natuurlijk Leven‘, van Mirjam Henzen.

Dit recept is voldoende voor 8-10 volle koppen soep. Ideaal voor een feestje (als het straks weer kan). Dit romige soepje is altijd een hit!

In dit recept gebruik je Edelgistvlokken. Deze vlokken van gist hebben een hartige, vooral ‘kaas-achtige’ smaak. De vlokken zijn rijk aan B vitamines. Veganisten moeten er voor zorgen dan ze voldoende vitamine B-12 binnenkrijgen. Sommige merken Edelgistvlokken bevatten deze vitamine. (Maar let op; dit geldt niet voor alle merken). Edelgistvlokken bevatten ook alle eiwitten die je nodig hebt. 

BLOEMKOOLPAPRIKASOEP – BEREIDING

Bereidingstijd 50 minuten
Voor 8 à 10 kommen

Verhit de kokosolie in een grote soeppan en bak de sjalotjes en knoflook 2 minuten op lage temperatuur. Roer regelmatig. Voeg de overige ingrediënten, op de edelgistvlokken na, toe en breng de soep aan de kook met het deksel op de pan, laat de soep 25-30 minuten zachtjes doorkoken, totdat de bloemkool beetgaar is.
Doe de edelgistvlokken bij de soep en kook 1 minuut mee. Pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden soep. Meng het lijnzaad met heet water in een kommetje met een garde en zet apart.

Kook ook


Saliebeignets & Bloemkoolsoep van kop tot staart 

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 8 à 10 koppen
Koop vooral biologisch!

  • 2 el kokosolie
  • 2 sjalotjes, grof gesneden
  • 5 tenen knoflook
  • 2 grote bloemkolen, in roosje
  • 300 g gegrilde paprika
  • 1½ liter groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl pul biber
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 1 tl himalayazout
  • ½ cup (30 g) edelgistvlokken
    Topping
  • verse peterselie naar smaak