POLENTATAART MET OLIJFOLIE EN SINAASAPPEL

Heerlijke vegan polentataart uit ‘Vegetalia‘ van Luna Trapani.

Na het succes van haar eerste kookboek Veganista laat de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani ook in Vegetalia zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze honderd nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn. Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle streken van Italië. Probeer de bloemkoolkotelet uit Milaan, de zoute venkelkoekjes uit Apulië of de couscous op z’n Siciliaans. De recepten zijn duidelijk ingedeeld: na basisrecepten als tomatensaus en pesto volgen de antipasti, de primi (aangevuld met enkele heerlijke salades), de secondi, de contorni en tot slot de verrukkelijke dolci!

Tip: Roer een halve portie ricotta van amandelmelk, het sap en de rasp van een halve grote, onbespoten sinaasappel, 2-3 eetlepels agavesiroop en 1 theelepel vanille-extract goed door elkaar tot een romige crème. Serveer de taart met de ricottacrème.

 

Vegan Polentataart met olijfolie en sinaasappel

 

 

BEREIDING

Voor 6-8 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder, sinaasappelrasp en-sap. Voeg dan de olijfolie, vanille-extract en boter toe. Roer goed door en voeg dan zoveel melk toe als nodig is om een homogeen, glad deeg te krijgen.

Spatel alles goed door elkaar. Vet een taartvorm in met plantaardige boter. Schep het deeg in de vorm en zet die 40-45 min. in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.

Garneer met poedersuiker en geschaafde amandelen

Kook ook


Gebakken cheesecake

Enjoy!

INGREDIËNTEN
Voor 6-8 personen
Koop vooral biologisch!

  • 500 g maisbloem
  • 90 g suiker
  • 1 zakje bakpoeder (van 7 g)
  • geraspte schil en sap van 1 grote sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 g plantaardige boter, gesmolten
  • + wat extra, om in te vetten
  • plantaardige melk, zoveel als nodig
  • poedersuiker, om te garneren
  • geschaafde amandelen, geroosterd, om te garneren