PANNA COTTA VAN ASPERGES

Recept uit Spice Wise Green, het kookboek van meesterkok Michel Hanssen

Asperges hebben een kenmerkende aroma en zachte smaak. Traditioneel wordt het gegeten met ei en ham, maar je kunt er nog veel meer gerechten meemaken. In dit recept wordt het gebruikt voor een panna cotta.

Foto: Bart Nijs Fotografie

Panna Cotta van Asperges vega recept toetje op LekkerVega.nl

INGREDIËNTEN

  • 250 g asperges, geschild
  • 250 ml room
  • 5 el maizena (35 g)
  • 1/2 el Spice Wice asperge strooimelange
  • 2 1/2 el suiker
  • 4 el gemalen amandelen of hazelnoten

Spice Wise asperge strooimelange*

  • 1 deel foelie, gemalen
  • 1/2 deel citroengras (sereh), gemalen
  • 1/2 deel laurier, gemalen
  • 2 delen witte peper, gemalen
  • 4 delen peterselie, gedroogd
  • 2 delen kervel, gedroogd
  • 1/2 deel fenegriekpoeder

*De recepten voor de kruidenmengsels worden weergeven in delen. Een deel is bijvoorbeeld een theelepel of eetlepel. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wiltmaken, vergroot je simpel de delen. Zolang je voor alle delen dezelfde schep of lepel gebruikt, is de mix altijd in balans. Een weegschaal is niet nodig. In afgesloten potjes is de droge mix lang houdbaar.

PANNA COTTA VAN ASPERGES – ZO MAAK JE HET

  • Kook de asperges in ruim 15 minuten gaar. Giet af. Bewaar 250 ml kookvocht en kook dit tot in de helft.
  • Pureer de asperges en het ingekookte vocht in de blender. Wrijf de puree door een zeef.
  • Roer de maizena met 4 eetlepels water tot een papje. Breng de aspergepuree met de room, Spice Wice asperge strooimelange en suiker aan de kook.
  • Roer de maizena door en laat het mengsel al roerend 1 minuut zacht koken.
  • Verdeel het aspergemengsel over 6 glaasjes en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Serveer met de gemalen noten

In ons LekkerVega Magazine, editie Herfst 2021, mochten wij 4 recepten van SVH meesterkok Michel Hanssen publiceren.
Het boek Spice Wise GREEN is hier te bestellen.

 

Kook ook

Vega vissticks

INGREDIËNTEN

  • 250 g asperges, geschild
  • 250 ml room
  • 5 el maizena (35 g)
  • 1/2 el Spice Wice asperge strooimelange
  • 2 1/2 el suiker
  • 4 el gemalen amandelen of hazelnoten

Spice Wise asperge strooimelange*

  • 1 deel foelie, gemalen
  • 1/2 deel citroengras (sereh), gemalen
  • 1/2 deel laurier, gemalen
  • 2 delen witte peper, gemalen
  • 4 delen peterselie, gedroogd
  • 2 delen kervel, gedroogd
  • 1/2 deel fenegriekpoeder

*De recepten voor de kruidenmengsels worden weergeven in delen. Een deel is bijvoorbeeld een theelepel of eetlepel. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wiltmaken, vergroot je simpel de delen. Zolang je voor alle delen dezelfde schep of lepel gebruikt, is de mix altijd in balans. Een weegschaal is niet nodig. In afgesloten potjes is de droge mix lang houdbaar.