SUSHI MET SPERZIEBONEN, TOFU-NORISAUS EN EDAMAME
Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.Zeewier is niet alleen lekker ziltig, het is ook een voedzame vleesvervanger en op verschillende manieren te gebruiken, van bouillon tot een salade. INGREDIËNTEN Voor 4 personen 250 g sperziebonen liefst mooi...
KOMKOMMER BOOTJES MET HUTTENKASE EN LENTE-UI
Deze met hüttenkäse gevulde komkommerbootjes zijn heerlijk zomers en verfrissend. Eenvoudig te maken én overheerlijk!
TARTE TATIN MET COURGETTE
Courgette kan in veel verschillende gerechten worden verwerkt, omdat het een zachte neutrale smaak heeft. Deze groente komt oorspronkelijk uit het midden en zuiden van Amerika, Mexico en het grensgedeelte met Guatemala. Wist je dat het ook rauw kan gegeten? Laat je inspireren door nieuwe gerechten met courgette.
PANNA COTTA VAN ASPERGES
Asperges hebben een kenmerkende aroma en zachte smaak. Traditioneel wordt het gegeten met ei en ham, maar je kunt er nog veel meer gerechten meemaken. In dit recept wordt het gebruikt voor een panna cotta.
LOADED HALLOUMIBURGER
De kaassoort Halloumi is eiwitrijk, waardoor het een goede vervanger is voor een vleesburger. Door Halloumi te bakken wordt het krokanter en is het lekker in combinatie met een krokante burger.
COWBOY BEANS
Een avondje van tevoren bonen weken en ze apart voorkoken doe je niet voor spek en bonen, maar voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitrijk zijn.
LIJSTERBESJAM
Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.Niet iedereen houdt van lijsterbessen, omdat ze wat bitter smaken. De combinatie met zoete appels maakt de jam milder van smaak.Dit recept is uit het kookboek WildOogst. INGREDIËNTEN Koop vooral...
ITALIAANSE MINESTRONE
Een avondje van tevoren bonen weken en ze apart voorkoken doe je niet voor spek en bonen, maar voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitrijk zijn.
COUSCOUSPILAV VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL EN PIJNBOOMPITTEN
Alexander Gershberg laat je in zijn nieuwe boek PLANTAARDIG kennismaken met de veelzijdigheid van de plantaardige keuken, versterkt door bijzondere Japanse en Israëlische smaaksensaties en kooktechnieken.