ONTBIJTQUESADILLA’S MET GEITENKAAS EN BRAMEN

Recept uit het boek ‘It’s a Wrap‘, uit de keuken van No Fairytales. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven.

Tortilla’s en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de avondmaaltijd. Ze zijn gemakkelijk, snel en gezond. Heerlijk bij de avondmaaltijd, en ook als lunchgerechtje, snack of als borrelhap. Of start je Vega dag goed met dit lekkere ontbijtrecept!

Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada’s? Quesadilla’s? Het kan allemaal! In dit kookboek vind je volop originele vullingen voor je wrap, met extra aandacht voor groente. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven. De kleurijke groentetortilla’s van het Nederlandse merk No Fairytales maken het je gemakkelijk om nét wat gezonder te eten. Ze bestaan voor bijna de helft uit groente, waardoor je eenvoudiger aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt. Met It’s a wrap wordt het voor iedereen nog gemakkelijker én leuker om wat gezonder te eten!

BEREIDING

Bereidingstijd: 15 mins 

1. Smeer de geitenkaas gelijkmatig over tweevan de vier tortilla’s. Schep de bramenjam erover en smeer uit. Verdeel de bramen en de munt erover en druk ze met een vork
een beetje in de geitenkaas. Leg de andere twee tortilla’s erop en druk aan.

2. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de quesadilla’s na elkaar aan elke kant 2 minuten tot ze warm en krokant zijn.

3. Laat de quesadilla’s op een bord glijden en snijd ze in puntjes.

Kook ook


Cozy Winter Couchpotato Bowl 

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 bietentortilla’s
  • 2 el bramenjam
  • 150 g bramen
  • paar blaadjes verse munt
  • olijfolie

Tip: wil je dit gerecht liever helemaal Vegan? Kies dan een plantaardige geitenkaasje, van diverse merken te koop.