NOEDELS IN CURRY-KOKOSSAUS

Recept uit het boek ‘Vegan Soul Food‘, van Jason Tjon Affo.

In het prachtige kookboek ‘Vegan Soul Food‘ deelt Jason, bekend van The Indigo Kitchen, zijn allerbeste veganistische recepten. Door de natuurlijke kleurstoffen zijn de gerechten een feest voor het oog en dankzij Jasons multiculturele afkomst hebben ze ook een tropisch tintje.

Deze currysaus zit vol smaak. Het gerecht is simpel te maken en je kunt er zo veel verschillende groenten aan toe voegen als je zelf wilt. Ideaal voor de leftovers in je groentesalade. Tover wat kleur op je bord door de currysaus te combineren met unicornnoedels.

Wauw!

BEREIDING

Bereidingstijd: 35 mins

1 Verwarm 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en tomaat toe. Bak al omscheppend 5 minuten mee.

2 Voeg de tomatenpuree en de Hindoestaanse massala toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Voeg dan het water, bouillonblokje en de kokosmelk toe. Roer door en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten op middelhoog vuur koken.

3 Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen al omscheppend 7 minuten. Voeg dan de ketjap en het sesamzaad toe, roer goed door en zet het vuur uit. Zet apart.

4 Breng in een pan water aan de kook en blancheer de sugar snaps 30 seconden.

5 Serveer de saus met de unicornnoedels, gewone glasnoedels of noedels naar keuze. Garneer met basilicum, geroosterd sesamzaad, citroensap en naar smaak extra chilipeper.

TIP!
Deze saus is ook heerlijk bij rijst en groenten zoals broccoli.

Kook ook

Vega met Shane Cheescakecups
Cheesecakecups met passievrucht ~ Shane Kluivert

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 3 x 2 cm,
    fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el Hindoestaanse massala
  • 250 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 150 g oesterzwammen, in stukken gescheurd
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 150 g sugar snaps, afgehaald
  • 200 g glasnoedels (ongekookt gewicht) of unicornnoedels

Lekker met:

  • basilicum
  • geroosterd sesamzaad
  • citroensap
  • rode chilipepers, in ringetjes