MUNTKOEKJES

Recept uit het boek ‘Vegan Sweet Food‘, door Lamyai Vozzi & Aidah Samphani.

De zusjes Lamyai en Aidah lieten met hun eerste boek Vegan Street Food zien hoe je verantwoord kunt genieten van lekker eten met een Aziatische twist.

In Vegan Sweet Food gaan ze aan de slag met zoete lekkernijen voor elke feestelijke gelegenheid of gewoon voor een doordeweekse dag. Alles is vanzelfsprekend vegan en bovendien raw: gemaakt met rauwe, natuurlijke, onbehandelde en ecologische ingrediënten.

Serveer deze bijzondere koekjes met romige muntvulling en pure chocoladelaagje eens bij de koffie. Wij kunnen ze elke dag wel eten!

BEREIDING voor 20-25 stuks

Smelt de cacaoboter au bain-marie. Giet de cashewnoten af in een vergiet en spoel ze goed schoon. Maal in een blender de cashewnoten, cacaoboter, agavesiroop, pepermuntolie, het zout en eventueel een beetje spirulina.

Zet in de koelkast totdat de massa stevig is en kan worden gevormd. Rol er dan kleine balletjes van, leg ze op bakpapier en druk ze een beetje plat; ze moeten ongeveer zo groot zijn als een muntstuk van 2 euro.

Laat volledig opstijven in de diepvries. Doop de koekjes vervolgens in de chocoladedip en bewaar ze in de koelkast of vriezer.

Kook ook

Split merinque roulade

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 20-25 stuks
Koop vooral biologisch!

  • 5 el cacaoboter
  • 180 gram cashewnoten, minstens 3 uur geweekt
  • 5 el agavesiroop 
  • 8-10 druppels pepermuntolie
  • een snufje zout 
  • spirulina voor de kleur
  • chocoladedip