MUNTCHEESECAKE

Recept uit het boek ‘Vegan Sweet Food‘, door Lamyai Vozzi & Aidah Samphani.

De zusjes Lamyai en Aidah lieten met hun eerste boek Vegan Street Food zien hoe je verantwoord kunt genieten van lekker eten met een Aziatische twist.

In Vegan Sweet Food gaan ze aan de slag met zoete lekkernijen voor elke feestelijke gelegenheid of gewoon voor een doordeweekse dag. Alles is vanzelfsprekend vegan en bovendien raw: gemaakt met rauwe, natuurlijke, onbehandelde en ecologische ingrediënten.

Even afkoelen met deze speelse turkooizen cheesecake, waarin munt en chocolade goed in evenwicht zijn. De kleur komt van blauwe spirulina.

BEREIDING

Bereidingstijd: circa 30 mins. (Overige tijd: laat de cashewnoten 3 uur weken en laat de taart na het maken een paar uur opstijven in de diepvries). 

Voor 1 cheescake

Bodem
Maal in een powerblender de amandelen tot een grof meel. Smelt de kokosolie au bain-marie. Meng in een keukenmachine het amandelmeel, kokosmeel, de dadels, ahornsiroop, kokosolie, cacao en het zout tot een kneedbare massa. Bekleed een springvorm van circa 20 cm doorsnede met bakpapier en verdeel de massa gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast.

Muntvulling
Giet de cashewnoten af in een vergiet en spoel ze goed schoon. Smelt de kokosolie en cacaoboter au bain-marie. Maal in de blender de cashewnoten, agavesiroop, de kokosolie, cacaoboter, pepermuntolie, spirulina, het water en zout tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bodem in de springvorm en laat dan een paar uur of een nacht opstijven in de diepvries.

Kook ook

Split merinque roulade

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 1 muntcheescake 
Koop vooral biologisch!

Bodem

  • 150 g amandelen
  • 2 el kokosolie
  • 80 g kokosmeel
  • 10 verse dadels, ontpit
  • 1 el ahornsiroop
  • 4 el cacao
  • een snufje zout

Muntvulling

  • 360 g cashewnoten, minstens 3 uur geweekt
  • 145 g kokosolie
  • 2 el cacaoboter
  • 1,5 dl agavesiroop

Muntvulling

  • 10-12 druppels pepermuntolie
  • 1½ tl blauwe spirulina
  • 1 dl water
  • een snufje zout.