Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh

Mitu Zaman maakt voor ons Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh klaar.

Een heel makkelijk noodles recept dat je zowel koud als lauwwarm kunt eten. Je gebruikt helemaal geen zout, alleen ketjap. De komkommer en de courgette snijd je in dunne plakjes, want hoe dunner hoe lekkerder. En het zachte binnenste van de komkommer en de courgette die je voor deze salade met een lepel verwijdert, kun je later weer gebruiken in een smoothie. Vind jij de smaak van koriander te dominant? Deze komkommersalade is ook super lekker met peterselie!

tempeh

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram tempeh blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 30 gram koriander
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 1 kwart courgette
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 150 gram noodles

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 7 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels sesamolie 

Benodigdheden: 

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Keukenmes
  • Plank
  • Vergiet
Van mitusmeatlessfood

Mitu Zaman maakt voor ons Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh klaar.

Een heel makkelijk noodles recept dat je zowel koud als lauwwarm kunt eten. Je gebruikt helemaal geen zout, alleen ketjap. De komkommer en de courgette snijd je in dunne plakjes, want hoe dunner hoe lekkerder. En het zachte binnenste van de komkommer en de courgette die je voor deze salade met een lepel verwijdert, kun je later weer gebruiken in een smoothie. Vind jij de smaak van koriander te dominant? Deze komkommersalade is ook super lekker met peterselie!

tempeh


Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Kook de noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water. Meng er een lepel (sesam)olie doorheen zodat de noodles niet aan elkaar plakken.
  2. Bak de tempehblokjes 2 minuten met zonnebloemolie in een hete pan. Voeg de ketjap toe en bak het nog twee minuten.
  3. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en haal de pitjes eruit. Doe het zelfde met de courgette. En snijd ze in dunne plakjes.
  4. Snijd de ui, koriander en het rode pepertje.
  5. Rooster de sesamzaadjes kort in een koekenpan.
  6. Meng voor de dressing de genoemde ingrediënten.
  7. Meng dan de dressing samen met de sesamzaadjes en de komkommersalade.

Eten met Mitu Zaman

Mitu Zaman wil met haar veganistische foodblog www.mitusmeatlessfood.com de ‘vegan lifestyle’ promoten en mensen inspireren om makkelijk en lekker vegan te eten. In deze aflevering van ‘Eten met’ vertelt Mitu openhartig over haar ‘vegan journey’. Wat eerst vooral begon met gezond willen leven, veranderde al snel in het besef dat ze geen dierlijke producten meer wilde eten. “Je beseft ineens dat melk voor kalfjes is en niet voor ons.”  Maar hoe kun je je partner of familie meenemen op jouw vegan journey? En hoe ziet een dag in het leven van Mitu er eigenlijk uit? Ze vertelt het allemaal. Geïnspireerd door Mitu’s verhaal? Sinds kort geeft Mitu ook vegan kookworkshops!

‚Äč

Meer Over Mitu Zaman


Onder naam mitu's meatless food schrijft Mitu Zaman haar blogs en recepten.
Je kunt haar ook volgen op Facebook of Instagram

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.