MILD ASIAN CURRY SOUP *VEGAN * GLUTENVRIJ * LOW CARB

Recept uit het boek ‘Earthy Flavours, van Corinne Weijsched√©.

Je kunt van deze soep, met een paar kleine aanpassingen, in een handomdraai ook een heerlijke curry voor 3-4 personen maken!

Halveer dan de hoeveelheid bouillon, gemaakt van 3/4 bouillonblokje, lekker hoog op smaak. Voeg 1 blik kokosmelk, 1/2 tl kurkuma, 1 el kerriepoeder en 1 stengel
citroengras toe. Maak een papje van 100 gr gesmolten plantaardige boter/margarine en 30 gr kikkererwtenmeel en roer dit goed door de warme saus in de pan. Op een lage warmtebron, zonder deksel op de pan, iets laten indikken/reduceren. Voeg 2-3 handjes doperwten aan de saus toe. Serveer met basmatirijst of bloemkoolrijst voor een low-carb versie. Lekker met verse koriander en kokosrasp.

 

 

BEREIDING

Bereidingstijd: 20 mins
voor 5-6 personen

Zo maak je het:

Maak eerst de bouillon in een kleine pan. De geraspte gember samen met de reepjes rode peper 1,5 minuut roerbakken in de kokosolie op de bodem van een soeppan.
Voeg daarna de paddenstoelen en de paprika toe en roerbak nog 1 minuut mee op een middelhoge warmtebron.

Voeg de kokosmelk, bouillon, het limoensap, kerriepoeder en het kurkumapoeder toe. Roer alles eerst goed door voordat je de blokjes tofu toevoegt. Blokjes tofu toevoegen en alles 6-8 minuten zachtjes laten pruttelen samen met 2 stengels sereh. Haal de sereh vlak voor het serveren uit de soep!

Breng op smaak met een paar snufjes grijs zout.
Royaal garneren met wat gescheurde verse Thaise basilicum of koriander en wat pure kokosrasp.

Houdbaarheid: Gekoeld in bewaarbakje circa 4 dagen

Extra benodigdheden: Grote soeppan met dikke bodem

Kook ook


Vegan Sea-Chowder Soep met Shiitake-Bacon

Enjoy!

INGREDI√čNTEN

Voor 5-6 personen
Koop vooral biologisch!

  • 500 ml groente bouillon* ( 500 ml gemaakt van 1 plantaardig groentebouillonblokje*, glutenvrij)
  • 25 gr kokosolie
  • 800 ml volvette kokosmelk (=2 blikken)
  • 1 limoen (sap, knijp uit door een zeefje boven de pan)
  • 325 gr stevige tofu (vocht afgegoten, met keukenpapier drooggedept en gesneden in blokjes)
  • 1 rode peper (ontzaad en in reepjes gesneden)
  • 2 stengels citroengras/sereh
  • 1/2 groene paprika (fijn gesneden)
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 el kerriepoeder
  • blokje verse gember van circa 5-6 cm (dun geschild en geraspt)
  • 100 gr shitake paddenstoelen (schoon geborsteld, onderkant verwijdert en in 4 delen gesneden)
  • snufje grijs/Keltisch zout (naar smaak

    Toppings:

  • bosje verse koriander en/of Thaise basilicum (via toko)
  • pure gedroogde kokosrasp