LOW-CARB GOOEY COOKIES & MINI CAKES

Recept uit het boek ‘Earthy Flavours, van Corinne Weijschedé.

Een snel en simpel recept voor yummy cookies! Of steel de show en maak er in no-time mooie en echt heerlijke minitaartjes van. Ik hou ervan als baksels er rustiek en niet te perfect uitzien – Corinne.

Note: blauw spirulina poeder koop je online en bij sommige natuurvoedingswinkels.

 

 

BEREIDING

Bereidingstijd: 15 min
Tijd in de oven: 32 min -150ºC
Tijd in de koelkast: 30 min

Zo maak je het:

De oven voorverwarmen op 150ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle droge delen (de eerste 4 ingrediënten uit het rijtje) in een  mengkom.

Smelt de kokosolie en meng met het vanille-extract en de vloeibare stevia tot een papje. Voeg het papje toe aan het droge mengsel in de  mengkom. Roer het er goed door en voeg tenslotte de kokosyoghurt
toe aan het mengsel. Roer alles nog een keer goed door en kneed met je (schone) handen tot een deegbal.

Verdeel de deegbal in 9 gelijke delen en rol de plukjes deeg tussen je  handen tot balletjes. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze licht plat tot ze ongeveer allemaal hetzelfde formaat hebben.

Bak ze in circa 32 minuten en/of totdat ze heel licht goudgeel zijn. Laat ze afkoelen en plaats ze tenminste 30 minuten in de koelkast om iets steviger te laten worden.

Minitaartjes:
Deze koeken zijn heerlijk zoals ze zijn. Maar wil je in een handomdraai  minitaartjes creëren? Beleg dan de koeken met een schepje Choco Cream (recept blz. 266) en/of Whipped Coconut Cream (recept blz.
244).

Meng ook eens een deel van de bereidde Whipped Coconut Cream
met een snufje Blue Majik poeder*/ blauw spirulina poeder; voedzaam
en mooi!

Garneer met plakjes aardbei, blauwe bessen, een plakje vijg, kleingemaakte partjes mandarijn. Bestrooi optioneel met raw en puur cranberry poeder.

Ik zorg dat ik altijd een paar blikken kokosmelk in de koelkast heb  staan. Silken tofu is lang houdbaar, ligt ook vaak in mijn koelkast. 😉

Nog sneller?
Alleen met (low-carb)fruit beleggen kan natuurlijk ook. Een verse vijg bevat circa 6-7 kh per stuk.

Kook ook


Chewy chocolate chip cookies

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Koop vooral biologisch!

  • 40 g pure kokosrasp (gedroogd)
  • 10 gr wijnsteenbakpoeder (via biologische supermarkt of online)
  • 200 gr amandelmeel
  • snufje grijs/Keltisch zout
  • 75 gr kokosolie (eerst wegen dan smelten)
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 3/4 tot 1 tl vloeibare stevia (naar smaak, proef het deeg /stevia uit het bruine flesje met blauwe dop)
  • 100 gr pure kokosyoghurt
    (ongezoet)

    Houdbaarheid:
    Gekoeld in bewaarbakje circa 4-6 dagen

     

    Extra benodigdheden:
    Bakpapier
    Bakplaat
    Oven