KOKOSRIJST MET GEGRILDE GROENTEN EN GEKARAMELISEERDE HAZELNOTEN

Van de Hippe Vegetariër 

Isabel Boerdam is De Hippe Vegetariër. In 2013 startte ze het gelijknamige blog en in 2016 volgde een kookboek.

In deze allereerste aflevering deelt ze met ons een snel, makkelijk en vooral lekker recept voor het hele gezin. Deze kleurvolle mix, bestaande uit gegrilde zoete aardappel, kokosrijst, doperwten en gekarameliseerde hazelnoten, is de ideale maaltijd na een drukke dag.

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en laat de doperwten ontdooien.
2. Doe de rijst samen met de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur pruttelen totdat de rijst gaar is en de kokosmelk goed heeft opgenomen. Zet het vuur dan uit en laat de pan nog even met een deksel erop staan.
3. Was ondertussen de zoete aardappel en snij zonder te schillen in kleine blokjes. Meng met een beetje olijfolie en spreid uit over een bakblik met bakpapier. Rooster de zoete aardappel gedurende circa 15 minuten in de oven tot hij goudbruin kleurt en mooi zacht is.
4. Snij ondertussen de kruin van de broccoli in roosjes en snij de stelen in plakjes. Kook de broccoli en de stelen 5 minuten in een pannetje met kokend water tot hij beetgaar is, laat daarna uitlekken in een zeef of vergiet.
5. Meng de hazelnoten met een eetlepel Agave Siroop en leg deze op het bakblik naast de zoete aardappel. Rooster nog circa 5 minuten mee totdat de hazelnoten goudbruin en gekarameliseerd zijn.
6. Verdeel nu de kokosrijst over twee borden, verdeel hier de broccoli, de doperwten en de zoete aardappel over. Garneer met verse peterselie en hazelnoten, en serveer direct.

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

  • 120 gram witte basmati rijst
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 1 broccoli
  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 1 grote hand rauwe gepelde hazelnoten
  • 1 eetlepel Agave siroop
  • 1 handje verse peterselie, gewassen en fijn gehakt
Enjoy!

ETEN MET ISABEL

In dit diepte-interview leren we Isabel nog een beetje beter kennen. Ze vertelt hoe ze al op haar 6e bourgondiër werd en op haar 9e vegetariër. En natuurlijk over haar passie: laten zien hoe makkelijk het is om lekker te eten zonder vlees!

MEER OVER ISABEL BOERDAM

Meer lekkere recepten van De Hippe Vegetariër of wil jij meer weten over Isabel en al haar projecten en successen? Kijk dan op haar website www.dehippevegetarier.nl