Kruidige couscous met peulvruchten & regenboog-groenten

Samen met Lisa Steltenpool, diëtist met focus op plantaardig eten en uitgever van het boek Kickstart en De Vegarevolutie, koken wij een heerlijke kruidige couscous met Peulvruchten & Regenboog-groenten. "Dit gerecht bevat vier componenten (groenten, volkoren granen, peulvruchten & zaden) die samen zorgen voor een onwijs voedzaam en vullend gerecht. Als diëtist vind ik dat natuurlijk belangrijk! Uiteraard met boodschappen die in de ‘normale’ supermarkt verkrijgbaar zijn zonder ingewikkelde handelingen." 

Kruidige couscous met limabonen en regenbooggroenten

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 4 wortelen met loof (dus geen penen, maar echt wortelen met een bos groen)  
  • 1 punt paprika  
  • 1 gele paprika  
  • 1 courgette 
  • 150 g volkoren couscous (liefst spelt, maar tarwe mag ook)  
  • 1 blik limabonen á 400 g (alternatief: kikkererwten)  
  • 2 tl kerriepoeder  
  • 1 el pompoenpitten  
  • 1 el zonnebloempitten 
  • zout & peper naar smaak 
  • olijfolie (niet extra vierge, maar olijfolie om in te bakken)

Benodigdheden: 

  • Oven  
  • Bakplaat  
  • Bakpapier  
  • Snijplank  
  • Scherp mes  
  • 2 diepe borden  
  • Koekenpan  
  • Kom
  • Vork & Bestek 
van Lisa Steltenpool

Samen met Lisa Steltenpool, diëtist met focus op plantaardig eten en uitgever van het boek Kickstart en De Vegarevolutie, koken wij een heerlijke kruidige couscous met Peulvruchten & Regenboog-groenten. "Dit gerecht bevat vier componenten (groenten, volkoren granen, peulvruchten & zaden) die samen zorgen voor een onwijs voedzaam en vullend gerecht. Als diëtist vind ik dat natuurlijk belangrijk! Uiteraard met boodschappen die in de ‘normale’ supermarkt verkrijgbaar zijn zonder ingewikkelde handelingen." 

Kruidige couscous met limabonen en regenbooggroenten


Bereiding

Bereidingstijd: 60 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg een bakplaat klaar met bakpapier.  
  2. Snij bij de wortelen het loof eraf en laat een klein stukje groen over ter decoratie. Maak de wortelen schoon en haal eventueel de schil eraf met een dunschiller. Snij vervolgens in de lengte door tweeën.   
  3. Meng de wortelen met (een beetje) olijfolie, zout en peper. Verdeel de wortel over de bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  4. Was ondertussen de paprika’s en courgette. Snij deze groenten in reepjes en blokjes van circa 1,5 cm bij 1,5 cm. Doe de gesneden groenten in een kom en voeg net als bij de wortelen zout, peper en een beetje olie toe. 
  5. Als de wortelen er 20 minuten in hebben gezeten voeg je ook de overige groenten toe en laat je het nogmaals 20 minuten bakken.
  6. Neem een kom en voeg hier de couscous aan toe. Voeg circa 200 ml vocht toe en laat 5 minuten wellen.
  7. Roer daarna los met een vork. Voeg daarbij 2 theelepels kerriepoeder en de (uitgelekte) limabonen. Roer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Neem een koekenpan en rooster de zaden totdat de pompoenpitten allemaal gepopt zijn. Haal daarna van het vuur.  
  9. Neem twee borden en schep daarop de gekruide couscous met limabonen. Verdeel de groenten mooi over het bord en garneer met de geroosterde zaden.  

Eet smakelijk.

Eten met Lisa Steltenpool

Wat is een gezond voedingspatroon? Krijg je wel genoeg calorieën naar binnen? Hoeveel zijn dit er eigenlijk? En hoe zit het met de eiwitten? In deze aflevering van Eten Met deelt Lisa Steltenpool haar kennis met ons en vertelt ze over haar leven, haar doelen en haar toekomstplannen. 

Meer over Lisa SteltenpoolMeer over Lisa Steltenpool

Lisa Steltenpool werkt als diëtist met de focus op plantaardig eten én is uitgever van het boek Kickstart en De Vegarevolutie. Kijk op haar site voor meer info of een afspraak. Volg haar op Facebook, Twitter en/of Instagram

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.