KOMKOMMER BOOTJES MET HUTTENKASE EN LENTE-UI
Recept uit JA, IK GRIL! VEGETARISCH
Deze met hüttenkäse gevulde komkommerbootjes zijn heerlijk zomers en verfrissend. Eenvoudig te maken én overheerlijk!
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- 200 g gedroogde kidneybonen
- 200 g gedroogde witte bonen
- (koolzaad)olie om in te bakken
- 400 g vegetarisch gehakt
- 175 g vegetarische spekjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 2 el rietsuiker
- 150 ml smokey BBQ-saus
- 2 el appelstroop
- 1 el Engelse mosterd
- 1 el bonenkruid
- zout en peper naar smaak
BEREIDING
Bereidingstijd: ca. 25-30 minuten inclusief wachttijd
Temperatuur: ca 200 graden indirect met gesloten deksel
- Schil komkommers en snijd de uiteinden af. Halveer ze in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de chilipeper en hak 1 helft uit.
- Meng in een kom de hüttenkäse met de lente-ui, chilipeper, balsamico-azijn, olijfolie, honing, het zout en een snuf peper. Vul de komkommerhelften met het hüttenkäsemengsel.
- Verhit de barbecue tot ongeveer 200 graden en gril de komkommerbootjes met gesloten deksel bij indirecte hitte 10-15 minuten.
Tip: Garneer de komkommerbootjes met verse dilletoppen en geef er stokbrood bij.
Kook ook
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- 200 g gedroogde kidneybonen
- 200 g gedroogde witte bonen
- (koolzaad)olie om in te bakken
- 400 g vegetarisch gehakt
- 175 g vegetarische spekjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 2 el rietsuiker
- 150 ml smokey BBQ-saus
- 2 el appelstroop
- 1 el Engelse mosterd
- 1 el bonenkruid
- zout en peper naar smaak