KOMKOMMER BOOTJES MET HUTTENKASE EN LENTE-UI

Recept uit JA, IK GRIL! VEGETARISCH 

Deze met hüttenkäse gevulde komkommerbootjes zijn heerlijk zomers en verfrissend. Eenvoudig te maken én overheerlijk!

Komkommerbootjes met huttenkase vega recept

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 g gedroogde kidneybonen
  • 200 g gedroogde witte bonen
  • (koolzaad)olie om in te bakken
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 175 g vegetarische spekjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 2 el rietsuiker
  • 150 ml smokey BBQ-saus
  • 2 el appelstroop
  • 1 el Engelse mosterd
  • 1 el bonenkruid
  • zout en peper naar smaak

BEREIDING
Bereidingstijd: ca. 25-30 minuten inclusief wachttijd
Temperatuur: ca 200 graden indirect met gesloten deksel

  • Schil komkommers en snijd de uiteinden af. Halveer ze in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de chilipeper en hak 1 helft uit.
  • Meng in een kom de hüttenkäse met de lente-ui, chilipeper, balsamico-azijn, olijfolie, honing, het zout en een snuf peper. Vul de komkommerhelften met het hüttenkäsemengsel.
  • Verhit de barbecue tot ongeveer 200 graden en gril de komkommerbootjes met gesloten deksel bij indirecte hitte 10-15 minuten.

Tip: Garneer de komkommerbootjes met verse dilletoppen en geef er stokbrood bij.

 

Kook ook

Toast met kokosspread

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 g gedroogde kidneybonen
  • 200 g gedroogde witte bonen
  • (koolzaad)olie om in te bakken
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 175 g vegetarische spekjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 2 el rietsuiker
  • 150 ml smokey BBQ-saus
  • 2 el appelstroop
  • 1 el Engelse mosterd
  • 1 el bonenkruid
  • zout en peper naar smaak