KLEURRIJKE TORTILLASPIESJES

Recept uit het boek ‘It’s a Wrap‘, uit de keuken van No Fairytales. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven.

Tortilla’s en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de avondmaaltijd. Ze zijn gemakkelijk, snel en gezond. Heerlijk bij de avondmaaltijd, en ook als lunchgerechtje, snack of als borrelhap.

Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada’s? Quesadilla’s? Het kan allemaal! In dit kookboek vind je volop originele vullingen voor je wrap, met extra aandacht voor groente. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven. De kleurijke groentetortilla’s van het Nederlandse merk No Fairytales maken het je gemakkelijk om nét wat gezonder te eten. Ze bestaan voor bijna de helft uit groente, waardoor je eenvoudiger aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt. Met It’s a wrap wordt het voor iedereen nog gemakkelijker én leuker om wat gezonder te eten!

BEREIDING

Bereidingstijd: 30 mins (voor 30 stuks)

1. Verhit een droge koekenpan en verwarm hierin elke tortilla 10 seconden per kant.

2. Besmeer 7 of 8 van alle tortilla’s met hummus en laat circa 2 cm van de randen vrij.
Besmeer de overige tortilla’s met zuivelspread.

3. Hak de pecannoten fijn en strooi ze over de tortilla’s met hummus. Hak de amandelen fijn en strooi ze over de tortilla’s met zuivelspread.
Verdeel de slamelange over alle tortilla’s en rol ze zo strak mogelijk op.

4. Snijd de uiteinden van de rolletjes recht bij. Snijd elk van de rolletjes in 6 gelijke stukjes. Rijg aan elke prikker 3 stukjes, wissel af
met kleur en vulling.

Kook ook


Hotbean Congee ~ Tanja Dusy

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 5 worteltortilla’s
  • 5 paprika-chilitortilla’s
  • 5 bietentortilla’s
  • 300 g hummus
  • 30 0 g (Philadelphia)
    zuivelspread
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 50 g gerookte amandelen
  • 75 g rucola-slamelange
  • Extra nodig: 30 prikkers