Fabergé Avocado Burger

Jacinta Bokma, bekend van het kookboek De Gezonde Bourgondiër, maakt voor ons een bijzonder lunch- of brunchgerechtje. "Eigenlijk wilde ik bij dit gerecht een avocado inzetten als ‘broodje’ voor een rauwe, plantaardige notenburger. Een elegant lunchgerecht, leuk voor avocado liefhebbers. Maar het werd een ‘eitje’ van Columbus." Met dit recept kun je je eigen 'tsarenei' maken, voor die ene bijzondere persoon in je leven. En bij speciale gelegenheden – en voor wie dat kan waarderen – kun je dit losjes vertaalde Fabergé-ei serveren met gedroogde bloemblaadjes. Net een groen tuintje met kleurige bloemen.

Faberg? Avocado Burger

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g amandelen of macadamianoten
  • 25 g walnoten
  • 9 zongedroogde tomaten op olie 
  • bosje verse gemengde Italiaansekruiden of basilicum
  • 1⁄2 knoflookteen
  • 2 kleine eetrijpe avocado’s
  • wilde spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 trostomaten
  • gedroogde bloemetjesmix
  • kruidenzout en vierseizoenenpeper

Voor het romige sausje: 

  • 100 ml (vegan) sour cream
  • 1⁄2 knoflookteen (uit de knijper)
  • 1 el gebakken uitjes

Benodigdheden:

  • Een goed scherp mes
  • Een plat bord 
Van Jacinta Bokma

Jacinta Bokma, bekend van het kookboek De Gezonde Bourgondiër, maakt voor ons een bijzonder lunch- of brunchgerechtje. "Eigenlijk wilde ik bij dit gerecht een avocado inzetten als ‘broodje’ voor een rauwe, plantaardige notenburger. Een elegant lunchgerecht, leuk voor avocado liefhebbers. Maar het werd een ‘eitje’ van Columbus." Met dit recept kun je je eigen 'tsarenei' maken, voor die ene bijzondere persoon in je leven. En bij speciale gelegenheden – en voor wie dat kan waarderen – kun je dit losjes vertaalde Fabergé-ei serveren met gedroogde bloemblaadjes. Net een groen tuintje met kleurige bloemen.

Faberg? Avocado Burger


Bereiding

Bereidingstijd: 10-15 minuten

  1. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan goudgeel. Doe ze samen met de noten, de zongedroogde tomaten, de kruiden, de knoflook uit de knijper en een snuf zout in de keukenmachine en pulseer een paar keer tot je een kruimelige substantie hebt. Haal de noten-pittenmassa eruit.
  2. Schil de twee avocado’s en snijd ze voorzichtig dwars doormidden. Wip de pitten eruit door er een scherp mes in te zetten en met een draaiende beweging de pit te verwijderen.
  3. Vorm 2 balletjes van het notenmengsel en vul daarmee de avocado’s. Leg daarna de andere helft van de avocado er weer op. Die vormt zo het deksel op het ‘ei’. Rol de eieren vervolgens door de bloemetjesmix met een snufje kruidenzout.
  4. Maak daarna het sausje: klop de sour cream met de knoflook in een kommetje los, breng op smaak met het kruidenzout en bestrooi met gebakken uitjes. Serveer apart van het Fabergé-ei. 

Eten met Jacinta Bokma

Jacinta Bokma is smaak- en merkontwikkelaar en journalist. Ze schrijft al meer dan 25 jaar recepten. Het kookboek De Gezonde Bourgondiër is net uit. Een boek met een boodschap voor iedereen die van lekker eten houdt: Culinair genieten op een makkelijke manier. Als een echte oude hippie spreekt ze over een groene golf, de groene revolutie. “Je vork is je wapen. Iedere dag kun je het verschil maken door de keuzes die je maakt.” Hoe creëert ze zo’n kookboek? Deze autodidactische kok vertelt ons haar verhaal en geeft tips voor de nieuwe generatie kookboekenmakers.

Meer over Jacinta Bokma

Jacinta Bokma is smaak-, recept- en merkontwikkelaar. Ze schreef diverse kookboeken en het nieuwste kookboek van haar hand heet De Gezonde Bourgondiër. Dit boek kun je winnen in onze actie.
Kijk eens op haar eigen site of volg haar op Instagram voor mooie plaatjes en nieuwe recepten. 
 

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.