INGELEGDE RODEKOOLSALADE MET SOJADRESSING

uit het nieuwe kookboek ‘Vegan Summer‘, van Milou van der Will. 

Stook het vuur maar op en verras je familie en vrienden, vegan én verstokte vleeseters, met fantastische plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue. In ‘Vegan Summer’ laten we de saaie shaslick en gegrilde maïskolf definitief achter ons en storten we ons op heerlijke hoofd- en bijgerechten die iedereen verrassen. Van een kimchidog en ‘net-echt-kipsateh’ tot en met gegrilde ananas met pittige dip en geroosterde tandoori-bloemkool. Van smakelijke bijgerechten als ingelegde rodekoolsla met sojasaus en een aardbeiensalade met muntvinaigrette tot mango-crumble toe. Maak je eigen sauzen als Koreaanse ketchup of ‘pindasaus in 3 minuten’ en proost met een grapefruit gin-tonic. Met ‘Vegan Summer’ organiseer je voortaan moeiteloos een plantaardige barbecue.

Rodekool schijnt niet alleen goed te zijn voor je botten, maar ook voor het hart. Dat feitje zal ongetwijfeld bijdragen aan jouw liefde voor deze salade
met umamirijke dressing. En zo niet, dan wel dat er ook mango in zit en daar schijn je dan weer een weelderig glanzende haarbos van te krijgen, hoppa.

 

BEREIDING

BEREIDING 20 MINUTEN + 1 UUR WACHTTIJD – VOOR 2 TOT 4 PERSONEN

Meng de rodekool met de appelciderazijn, het water, het zout en de suiker in een kom. Masseer de kool een paar minuten met je vingers en knijp daarbij af en toe flink in de kool, zodat de azijn er goed in kan trekken.

Laat een uurtje staan met wat gewicht erop.

Maak een dressing door de rode peper te mengen met de sojasaus, het citroensap en de gembersiroop.

Laat de rodekool uitlekken. Meng de kool met de sojadressing en vervolgens met de mango en de dille.

Garneer met de pecannoten. Serveer direct.

Kook ook


Vegan Zwartebonenburgers met pinda’s limoen & koriander

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 2-4 personen
Koop vooral biologisch!

• 380 g rodekool, julienne

• 100 ml appelciderazijn

• 50 ml water

• 1 tl zout

• 1 tl suiker

• 1 rode peper, in dunne ringen

• 120 ml sojasaus

• 2 el citroensap

• 4 tl gembersiroop

• 1 mango, geschild, in reepjes

• 2-3 takjes dille, geplukt

• 100 g ongezouten pecannoten, grofgehakt, ter garnering