Healthy Vegan Gyros Met Pita’s

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 volkoren pita’s
  • 300 gram oesterzwammen, uit elkaar geplukt in reepjes
  • 200 gram kikkererwten uit blik, gespoeld en uitgelekt
  • Halve komkommer, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 10 cherrytomaten, in partjes
  • Lekkere sla naar keuze (sla melange is altijd goed)

Voor de knoflooksaus:

  • 150 ml. ongezoete sojayoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • Snuf peper naar smaak
  • Gedroogde dille, peterselie en bieslook naar smaak
  • 2 el citroensap

Voor de marinade:

  • 2 el. witte misopasta
  • 1 el. gyroskruiden
  • 1 tl. gerookte paprikapoeder
  • 1 el. sojasaus
  • 1 el. balsamico
  • Optioneel: 2 tl. vegan worchestersauce
Van VeganAnimal en SquatCilla

Tom en Cilla  van VeganAnimal en SquatCilla delen in de tweede aflevering deze Healthy vegan gyros van gemarineerde oesterzwammen, met tomaat, komkommer, crunchy kikkererwten en een homemade knoflooksaus. Hatseflats!

Healthy Vega Gyros Met Pita's


Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

  1. Marineer eerst de oesterzwammen. Doe alle ingrediënten van de marinade in een kommetje en roer goed door. Smeer hiermee de oesterzwamreepjes in en kneed met je vingers door, zodat alle kruiden en smaken er lekker intrekken. Zet dit een half uurtje in de koelkast.
  2. Grill vervolgens de kikkererwten met kruiden naar smaak (wij gebruikten peper, paprika poeder en kaneel) voor 30 minuten op 200 graden en schep deze elke 10 minuten even om. Klaar? Zet de oven dan uit, maar laat de bakplaat in de oven zodat de kikkererwten warm blijven.
  3. Maak nu de knoflooksaus: pers de tenen knoflook uit in een kommetje en voeg de sojayoghurt, peper, dille en citroen toe. Roer goed door en zet in de koelkast.
  4. Na een half uurtje bak je de gemarineerde oesterzwammen, samen met de rode ui in een koekenpan met wat water. Let op: je hebt geen olie nodig! Blijf omscheppen tot de reepjes bruin worden.
  5. Zet het vuur uit en doe een deksel op de pan, zodat het warm blijft.
  6. Snij de pita’s open en grill even in de broodrooster tot ze goudbruin zijn.
  7. Vul de broodjes tot slot met de sla, vegan gyros, tomaat, crunchy kikkererwten en top af met een klodder knoflooksaus.

Eten met VeganAnimal en SquatCilla

In dit diepte-interview leren we Tom en Cilla nog een beetje beter kennen. Ze vertellen ons hoe de overstap naar veganisme voor hen is gegaan. 

Meer over Cilla en Tom

Tom en CillaMeer lekkere recepten of wil jij meer weten over Tom of Cilla? Kijk dan op hun websites VeganAnimal of SquatCilla.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief