GROENTENACHO’S

Recept uit het boek ‘It’s a Wrap!’, uit de keuken van No Fairytales. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven.

Dit heerlijke recept staat in no-time op tafel! Tortilla’s en wraps zijn graag geziene ingrediënten voor de avondmaaltijd. Ze zijn gemakkelijk, snel en gezond. Heerlijk bij de avondmaaltijd, en ook als lunchgerechtje, snack of als borrelhap. 

Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada’s? Quesadilla’s? Het kan allemaal! In dit kookboek vind je volop originele vullingen voor je wrap, met extra aandacht voor groente. Veel recepten zijn vegetarisch en vrijwel overal worden vegavariaties gegeven. De kleurijke groentetortilla’s van het Nederlandse merk No Fairytales maken het je gemakkelijk om nét wat gezonder te eten. Ze bestaan voor bijna de helft uit groente, waardoor je eenvoudiger aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt. Met It’s a wrap wordt het voor iedereen nog gemakkelijker én leuker om wat gezonder te eten!

 

BEREIDING

Bereidingstijd: 15 mins + 10 mins overntijd
voor 4 personen

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Snijd de tortilla’s in driehoeken. Meng met de olijfolie en breng op smaak met het komijnpoeder en zout en peper. Verdeel de tortillapunten over een met bakpapier
beklede bakplaat en bak ze in 4-5 minuten bruin en knapperig.

3. Giet de mais en de kidneybonen af, spoel af en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaten en de rode ui in kleine blokjes. Snijd de avocado in blokjes en prak
met een vork tot je guacamole hebt. Breng de guacamole op smaak met een snuf peper, zout en chilivlokken. Hak de koriander met steeltjes grof.

4. Verdeel de nacho’s over een diepe schaal. Verdeel de rucola overheen. Meng de tomaat, rode ui, mais en kidneybonen door elkaar en schep over de nacho’s. Garneer met de guacamole, koriander en eventueel nog een knoflooksausje.

Kook ook


Streettortilla’s met naughty guacamole & vegan gehakt ~ Fleur Droog

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 5 paprika-chilitortilla’s
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • 1 blikje mais (150 g)
  • 1 blikje kidneybonen (200 g)
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • chilivlokken
  • koriander
  • 25 gram rucola
  • knoflooksaus, vegan (optioneel)

Tip: Ook lekker uit
de oven met gegratineerde
(vegan) kaas.