GEVULDE AARDAPPELKOEKJES ALS PERFECTE PARTY SNACK

Recept van Jason Tjon Affo, uit zijn boek ‘Vegan Soul Food’ 

Deze aardappelkoekjes zijn de perfecte party snack. Je pakt ze makkelijk op en ze zijn binnen no time verdwenen. De kruidige champignonvulling is een fijne verrassing.

Vegan party snacks van Jason Tjon Affo

GEVULDE VEGAN AARDAPPELKOEKJES – ZO MAAK JE HET
Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Vulling

  • Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan, voeg de knoflook, chilipeper en champignons toe. Bak 8 minuten tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt.
  • Voeg de komijn, oregano en Chinees vijkruidenpoeder toe, breng op smaak met peper en zout. Zet apart.

Aardappelkoekjes

  • Kook de aardappelen 15 minuten, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. GIet af en laat 2-3 minuten afkoelen.
  • Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng de edelgistvlokken, bieslook, zwarte peper, uienpoeder, het kleefrijstmeel, de kurkuma en het tapiocameel erdoor.
  • Maak je handen een beetje nat met olie of water en neem telkens 4 eetlepels van het aardappeldeeg. Maak er een bolletje van, duw hier een holletje in en schep er een lepel van de vulling in. Vouw goed dicht en druk voorzichtig plat tot een burger.
  • Verhit 0,5 centimeter olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelkokjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  •  Serveer de aardappelkoekjes als snack, bijgerecht of met een sausje.

 

Vegan Soulfood

VEGAN SOUL FOOD

In 2020 kwam het kookboek van Jason Tjon Affo uit. Het kookboek ontving een nominatie in onze LekkerVega Kookboekverkiezing. Jason zelf was te gast in onze Kookshow en kookte deze fantastische Unicornbowl.

 

Kook ook

UnicornBowl van Jason Tjon ‘The Indigo Kitchen’ Affo

INGREDIËNTEN

Voor 12-14 koekjes

Voor de vulling

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 250 g champignons, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

Voor de aardappelkoekjes

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 3 el edelgistvlokken (natuurvoedingswinkel)
  • 10 g bieslook, gehakt
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 80 g kleefrijstmeel (toko)
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 40 g tapiocameel (toko)
  • zonnebloem-/koolzaadolie