GEBAKKEN ZOETE AARDAPPELEN MET CASHEWKAAS
Recept uit ‘Verrukkelijk vegan’ door Pauline Bossdorf.
Dit heerlijke recept is binnen 10 minuten gemaakt en moet ongeveer een uur in de oven. Ideaal voor het weekend, maar met een beetje planning natuurlijk ook door de week!
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- 4 zoete aardappelen
- 1 avocado
- 200 g cashewkaas*
- 1 klein bosje bieslook
- Zout en versgemalen
- zwarte peper
- Cayennepeper
- Olijfolie
- 1 handvol granaatappelpitjes (naar keuze)
‘Gebakken zoete aardappelen met cashewkaas’ – Zo maak je het
Klaar in: 10 min. Oventijd: ongeveer 1 uur
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de zoete aardappelen met een mes in. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 45-60 minuten in de oven. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Controleer met een satéprikker; ze moeten vanbinnen lekker zacht zijn.
- Snijd intussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees waaiervormig door.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven en schep er cashewkaas op. Leg op elke aardappel een waaier avocado. Was de bieslook, snijd hem fijn en strooi hem erover. Kruid met een beetje zout, peper en cayennepeper en druppel er ten slotte wat olijfolie over. Strooi er naar keuze granaatappelpitjes over.
Kookboek ‘Verrukkelijk vegan’
- In Verrukkelijk vegan laat foodblogster Pauline Bossdorf je zien hoe je heerlijke vegan maaltijden zonder al te veel moeite op tafel tovert. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige, doordeweekse recepten, fingerfood voor feestjes of het perfecte gerecht voor een etentje met vrienden – je vindt er ideeën voor elke gelegenheid. Bovendien zijn alle recepten vrij van geraffineerde suikers en tarwe.
- Op haar razend populaire foodblog en Instagram-account inspireert de jonge Berlijnse Pauline Bossdorf dagelijks duizenden volgers met haar kookkunsten. Daarnaast is ze ook (culinair) fotografe.
Kook ook
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen
- 4 zoete aardappelen
- 1 avocado
- 200 g cashewkaas*
- 1 klein bosje bieslook
- Zout en versgemalen
- zwarte peper
- Cayennepeper
- Olijfolie
- 1 handvol granaatappelpitjes (naar keuze)