Easy Vegan Curry

Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.

6 Easy vegan curry

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 stuks knoflookteen 
  • 1 rode ui 
  • 1 bouillon blokje 
  • 2 eetlepels rode curry pasta 
  • 400 ml kokosmelk 
  • 200 gram zwarte bonen 
  • 400 gram kikkererwten 
  • 75 gram wortel 
  • 1/2 broccoli 
  • 1/2 bloemkool 
  • 150 gram couscous (volkoren) 
  • 200 ml water 
  • 2 eetlepels curry poeder 
  • snuf peper 
  • snuf zout

Benodigdheden: 

  • Diepe pan 
  • Snijmes 
  • Snijplank
Van Sanne van Rooij

Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.

6 Easy vegan curry


Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Doe wat bakolie in een grote pan en snij de ui en de knoflook in kleine stukjes. Fruit deze, samen met de currypasta en currypoeder 5 minuten. 
2. Voeg daarna de bouillon en het water toe. Laat 5 minuten op middelhoog vuur staan.
3. Giet de kokosmelk erbij gevolgd door de zwarte bonen en kikkererwten. 
4. Snij de wortel, broccoli en bloemkool in kleine stukjes en voeg deze bij de curry. 
5. Laat 10 minuten op laag vuur staan. Kook intussen de couscous volgens de instructies op het pak. 
6. Voeg bij de curry en breng op smaak met peper en zout. 

Eten met Sanne van Rooij

In deze aflevering maken we een lekkere Easy Vegan curry, je kunt er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt of in huis hebt. Ook praten we na over de weg die Sanne is gegaan en hoe het nu gaat met haar blog Living the green life en het magazine V'gan.

 

Meer over Sanne van Rooij, Living the green lifeMeer over Sanne van Rooij

Sanne van Rooij schrijft voor het meest complete plantaardige platform van Nederland Living the Green Life, het doel is te laten zien dat plantaardig eten geen uitdaging is maar juist leuk en ontzettend lekker!

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.