DONUT WORRY, BE HAPPY

uit het nieuwe kookboek ‘Easy Vegan all-day breakfast‘, van Sanne van Rooij

Begin de dag goed, begin ’m groen! Ga voor minimaal 1x per week plantaardig met Living the Green Life en ontdek de heerlijke nieuwe all-day breakfast recepten van Easy Vegan. Fotocredits: Living the Green Life.

Donuts zijn toch wel een van de leukste dingen om uit te delen.
Die zoete glazuurlaag, daar wil je toch meteen je tanden in zetten?
Deze versie is onze favoriet, want roze is reuze!

BEREIDING

BEREIDINGSTIJD 10 MINUTEN • OVENTIJD 15 MINUTEN • WACHTTIJD 15 MINUTEN • SOJAVRIJ

6 donuts

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.

Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.

Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven.

Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.

Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.

Kook ook


Amandeltuiles

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 6 donuts
Koop vooral biologisch!

  • 1 tl kokosolie, om in te vetten

  • 200 g bloem

  • 50 g kokosbloesemsuiker

  • 2 tl bakpoeder

  • 200 ml amandelmelk

  • 30 ml kokosolie, gesmolten

  • ¼ tl zout

  • 50 g appelmoes

  • rasp van 1 verse citroen

  • Topping:

  • 100 g poedersuiker

  • sap van 1 verse citroen

  • 1 el bietenpoeder

  • 2 el gehakte pistachenoten

  • 1 tl rozenblaadjes

  • Donutvormpjes